struguri crescuți în solar în olt, vânduți în piața cibin din sibiu (foto)
foto Adevarul

Producerea legumelor în spații protejate reprezintă deja o idee de afaceri exploatată în Olt de zeci de ani. Un fermier vine însă pe piață Cibin din Sibiu, pentru al doilea an la rând, cu struguri de masă produși tot în solarul în care cultivă și tomate.

Producerea legumelor în spații protejate reprezintă deja o idee de afaceri exploatată în Olt de zeci de ani. Un fermier vine însă pe piață, pentru al doilea an la rând, cu struguri de masă produși tot în solarul în care cultivă și tomate.

„Săptămâna trecută i-am dat cu 25, acum cu 20 lei/kg. Prețul este mai bun decât anul trecut. Anul trecut i-am dat cu 12 și 14 lei în piața din Slatina”, a precizat fermierul. În timp, va trebui să găsească și o soluție pentru a-i vinde en-gros, pentru că producția este generoasă, înregistrând între trei și 20 kg/plantă. „70% din ea e în primul an de recoltă”, mai spune fermierul, scrie ziarul Adevărul care s-a arătat dispus, încă din momentul în care a decis să încerce experimentul, să le dezvăluie și altor colegi din lucrurile aflate de la prietenii din Republica Moldova, de unde a preluat ideea.

struguri crescuți în solar în olt, vânduți în piața cibin din sibiu (foto) struguri crescuți în solar în olt, vânduți în piața cibin din sibiu (foto)

Ultima oră

Comentariul meu