tânărul omorât pe henri coandă a bătut cinci oameni înainte de crimă. principalul suspect, arestat preventiv

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei din 5 august de pe strada Henri Coandă din Sibiu. Procurorii au transmis că tânărul omorât a agresat mai multe persoane înainte de crimă. El a fost ucis de un vecin al acestora, care a sărit să-i aplice o corecție băiatului. După ce l-a lovit de câteva ori, bărbatul de 68 de ani a rupt o bară dintr-o bancă și i-a dat cu ea în cap. Tânărul a decedat, iar inculpatul a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

„În data de 6.08.2023 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea unui bărbat în vârstă de 68 ani din municipiul Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal”, spune Prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și: Crima de pe strada Henri Coandă din Sibiu. Vecinii îl apără pe principalul suspect: „Ajuta pe toată lumea” (video)

Potrivit procurorilor, la data de în data de 05.08.2023, în jurul orei 22:00, victima, un tânăr în vârstă de 23 ani, s-a deplasat pe scara unui bloc din municipiul Sibiu, unde, într-un interval scurt de timp, a agresat 5 persoane, pe care acesta nu le cunoștea. „Alarmat de gălăgia produsă pe scară şi de convorbirea telefonică avută cu unul dintre bărbaţii loviţi de victimă, inculpatul a ieșit din apartamentul său pentru a vedea ce se întâmplă. A intrat în conflict cu victima şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului şi trunchiului, în timp ce aceasta se afla căzută la pământ. Inculpatul a desprins apoi o platbandă dintr-o bancă situată în apropiere, lovind victima în zona capului şi a gâtului. Urmare a loviturilor primite a survenit decesul tânărului în vârstă de 23 ani”, adaugă prim procurorul adjunct Ruginosu.

Potrivit fişei de constatări preliminare moartea a fost violentă şi s-a datorat stopului cardio-respirator consecutiv unui traumatism cranio-facial cu hemoragie subarahnoidiană și panventriculară cerebrală consecutivă.

Vezi aici imagini din seara crimei

În seara zilei de 6.08.2023 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu