imaginile zilei la sibiu. trei bebeluşi, pe scenă, în premieră la "cântecele munţilor"(video)

Anastasia, Mara şi Veronica, trei fetiţe de doar 4, 5 şi 6 luni sunt primii bebeluşi care au apărut pe scenă la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”, care s-a încheiat duminică noaptea, în Piaţa Mare din Sibiu.

Cele trei copile au fost ţinute în brate de mamele lor, dansatoare în ansamblul „Arcanul”. Una dintre fetiţe a adormit pe scenă, deşi avea la doar câţiva metri, orchestra care cânta şi dansatorii care jucau.

Ansamblul „Arcanul” din Suceava, coordonat de Călin Brăteanu este unul dintre cele mai vechi din Bucovina. Înaintaşii dansatorilor de la „Arcanul” au cunoscut succes încă din 1908, la Viena (Austria), cu ocazia unei expoziţii etnografice internaţionale. Au fost prezenţi pe scene din străinătate.

Duminică seara mii de sibieni au fost prezenţi la ultimele spectacole de folclor, de la această ediţie de festival, în ciuda ploii care a durat zeci de minute.

Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” a adus timp de o săptămână, la Sibiu, sute de artişti din nouă ţări, care au încântat publicul, dar şi solişti renumiţi, tineri sau inediţi, cum a fost cazul lui Paul Surugiu Fuego sau al Paulei Seling, doi invitaţi speciali al evenimentului.

Ultima oră

Comentariul meu