exclusiv au străbătut peste o mie de kilometri şi au venit din germania special pentru festivalul “cântecele munților” de la sibiu (video)

Câţiva români plecaţi la muncă în Germania, printre care şi o sibiancă, au străbătut peste 1.300 de kilometri de la Nürnberg, până la Sibiu, pentru a se bucura de spectacolele şi concertele de la Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor” din Piaţa Mare.

YouTube video

 

“Noi avem un ansamblu format în Germania şi de aceea am venit cu drag aici, la Sibiu. Facem doar de plăcere ceea ce facem şi din inimă. Încercăm (să venim la “Cântecele Munţilor n.r.) la fiecare ediţie, în măsura posibilităţilor. Anul viitor venim precis şi în număr mai mare”, au declarat pentru Ora de Sibiu, românii veniţi din Germania la “Cântecele Munţilor”.

Regretul unora dintre ei este că au fost nevoiţi să plece duminică de dimineaţă spre Germania, ca să ajungă la locurile lor de muncă.

exclusiv au străbătut peste o mie de kilometri şi au venit din germania special pentru festivalul “cântecele munților” de la sibiu (video)

Sibianca care şi-a adus prietenii de la 1.300 de km, ca să se bucure de “Cântecele Munţilor”

Moni, sibianca care lucrează într-o fabrică de turtă dulce din Germania, împreună cu prietenii ei, toţi pasionaţi în timpul liber să danseze jocurile tradiţionale româneşti, sunt îndrăgostiţi de “Junii Sibiului” şi coregrafa Silvia Macrea.  Atât de mult le place muzica populară românească, încât au participat şi la un atelier de dans, ca să înveţe corect paşii, de la Silvia Macrea. Ansamblul folcloric al românilor din Nürnberg, “ROMANIMA”, înseamnă opt perechi, oameni simpli, care lucrează în domenii diferite. 

“Silvia ştie că suntem aici şi o iubim. Îi mulţumim, o respectăm şi o apreciem din toată inima şi o aşteptăm la Nürnberg”, este mesajul românilor din ansamblul din Nürnberg, pentru coregrafa şi managerul “Junilor Sibiului”. 

Nu doar aceşti români veniţi special din Germania, la “Cântecele Munţilor” s-au bucurat de atmosfera din Piaţa Mare şi Piaţa Habermann, ci aproape 40.000 de spectatori, majoritatea sibieni, dar şi turişti au cântat şi au jucat atât vineri, cât şi sâmbătă pe ritmuri diferite, din toată România, dar şi din străinătate.

Duminică – tineri interpreţi în Piaţa Mare; Ionuţ Fulea şi Paula Seling, invitaţi speciali

Duminică este ultima seară din festival. Iubitorii de folclor sunt aşteptaţi în Piaţa Mare, de la ora 19.00, unde vor fi ansamblurile “Ardealul” din Sibiu, “Arcanul” din Suceava, dar şi dansatori polonezi, sârbi şi celebrii georgieni, singurii din lume care fac piruete în vârful degetelor. De la ora 21.00 va fi un concert extraordinar cu tineri interpreţi, invitaţi fiind Ionuţ Fulea şi Paula Seling.

 

Ultima oră

Comentariul meu