recital de senzaţie la ţambal în piaţa mare - cătălin iancu, colaboratorul "junilor sibiului"

Unul dintre cei mai talentaţi tineri care cântă la ţambal în România este Cătălin Iancu, unul dintre cei care fac parte din orchestra care însoteşte pe scenă Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Cătălin Iancu a oferit un recital de senzaţie, vineri seara, în cadrul concertului extraordinar de folclor care l-a avut în prim plan pe Paul Surugiu Fuego, venit în premieră la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” de la Sibiu. Cătălin Iancu, alături de Junii Sibiului, Adi Neamţu, Fuego şi orchestra condusă de maestrul Cristian Obrejan au realizat un moment memorabil la Sibiu.

Remarcat de Silvia Macrea care l-a cooptat în orchestra sibiană, Cătălin Iancu cântă la ţambal de la zece ani. De la 12 ani călătoreşte în turnee. În 2015 a participat la Milano, la o expoziţie importantă, unde a reprezentat România, potrivit Iulianei Tudor, prezentatoarea de la emsiunii „O dată în viaţă” de la Televiziunea Română. Cătălin Iancu este din Piteşti, unde a terminat liceul de arte şi Facultatea de teologie.

 

Ultima oră

Comentariul meu