Primăria Șura Mare ratează oportunitatea Programului Rabla Local, privându-și locuitorii de sprijin în valorificarea mașinilor vechi (C.P.)
sursa foto: Hepta

Într-un moment în care Programul Rabla Local ar fi putut fi o oportunitate importantă pentru locuitorii comunei Șura Mare, administrația locală a reușit să rateze termenul de depunere a documentației către Ministerul Mediului, lipsind astfel comunitatea de sprijinul financiar necesar pentru a valorifica rablele în mod responsabil.

Primăria Șura Mare ratează oportunitatea Programului Rabla Local, privându-și locuitorii de sprijin în valorificarea mașinilor vechi (C.P.)

Chiar dacă Primăria Șura Mare avea în echipă un angajat special desemnat pentru gestionarea acestor tipuri de programe și, în plus, Consiliul Local a hotărât să ofere către 50 de proprietari șansa de a beneficia de Programul Rabla Local, demersurile administrației locale au fost insuficiente pentru a înscrie comuna în proiectul desfășurat la nivel național.

Programul Rabla Local ar fi oferit posibilitatea cetățenilor de a profita de sprijin financiar în valoare de 3000 de lei pentru valorificarea rablelor, fără a fi nevoie să achiziționeze o mașină nouă. Această oportunitate ar fi reprezentat un pas important în direcția unei comunități mai responsabile și mai preocupate de protecția mediului.

“Lipsa de implicare suficientă a administrației locale face ca încă o comună din județul nostru să rateze o astfel de oportunitate, deși are toate actele în regulă. Oare de ce trebuie să sufere cetățenii pentru incapacitatea angajaților din administrațiile locale? Reprezentanții locali ar trebui să-și asume această situație și să ia măsuri pentru a evita asemenea greșeli în viitor. În același timp, cetățenii sunt încurajați să fie mai atenți la acțiunile administrației și să solicite mai multă transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor publice, mai ales că ne apropiem de anul electoral în care se vor întâmpla multe”, a declarat Nelu Dragotă, consilier USR Șura Mare.

Eșecul primăriilor din județ de a se înscrie în Programul Rabla Local aduce cu sine o lecție despre importanța angajamentelor și implicării în problemele comunității. Oportunitățile pierdute și neglijența administrativă nu fac altceva decât să arate că este nevoie de o schimbare profundă în abordarea gestionării resurselor și înțelegerii datoriilor publice față de comunități.

“Programul își propune îmbunătățirea condițiilor de mediu prin casarea autovehiculelor uzate de peste 15 ani. Cu toate că fondurile au fost alocate primăriilor interesate în rezolvarea acestor nevoi, constatăm cu regret că doar opt primării din județul nostru au înțeles oportunitatea acestui program și beneficiază de el. Scopul programului rămâne reducerea emisiilor poluante și a consumului excesiv de carburant, pentru a asigura un mediu mai curat și sănătos, dar nu în ultimul rând degrevarea domeniilor publice de mașinile vechi și uzate.  Sperăm ca, în cazul în care se vor suplimenta fondurile, mai multe administrații locale din Sibiu să înțeleagă nevoia de a participa la o astfel de acțiune“, a precizat Andreea Anghel, vicepreședinta USR Sibiu.

FILIALA LOCALA USR SURA MARE

Ultima oră

Comentariul meu

Publică