premieră la "cantecele muntilor": sute de copii talentati, din judet, au facut spectacol

Pentru prima dată în istoria de 48 de ani a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” au fost invitate pe scenele din festival, copii talentaţi din judeţul Sibiu, care iubesc cântecul, portul şi dansul tradiţional românesc. Unii dintre cei mai aplaudaţi „artişti” zilele acestea la festivalul sibian sunt copiii.

Dacă miercuri au făcut senzaţie, mici dansatori ai Şcolii de Dans „Vasile Stoia” din Sibiu, cel care a dat numele şcolii, fiind unul dintre cei mai buni dansatori de la „Junii Sibiului”, joi, în Piaţa Habermann, sute de părinţi, bunici, dar şi spectatori şi turişti au aplaudat frenetic spectacolul oferit de copiii şi tinerii de la Şcoala de Dans „Ioan Macrea”, Grupul vocal „Cibinul” de la Palatul Copiilor” din Sibiu şi cei de la „Datina” din Tălmaciu.

Vineri – ziua unei alte premiere: Fuego şi „Junii Sibiului” în Piaţa Mare

Pentru prima dată pe scena din Piaţa Mare, Paul Surugiu, cunoscut drept Fuego este aşteptat vineri, de la ora 20.00, să facă spectacol cu „Junii Sibiului” şi invitaţii lor. După Loredana, Fuego este un alt artist invitat la Sibiu, pentru a oferi publicului, un spectacol diferit de folclor, altceva decât spectatorii de folclor sunt obişnuiţi. Dintre numele mari ale cântecului popular românesc care vor fi vineri, pe scena din Piaţa Mare, remarcăm pe Sava Negrean Brudaşcu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Constantin Enceanu, Mariana Anghel.

Sâmbătă – copiii şi tinerii talentaţi revin pe scenă în Muzeul ASTRA

Spectatorii care doresc să-i (re)vadă pe copiii şi tinerii talentaţi, invitaţi la „Cântecele Munţilor”, sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11.00, în Muzeul ASTRA, unde îi pot vedea atât pe tinerii dansatori din Ucraina şi Georgia, dar şi pe cei de la Şcoala de Dans „Ioan Macrea” şi Grupul Vocal „Cibinul” de la Palatul Copiilor din Sibiu. Nu vor lipsi nici cei din de la „Ceata Junilor” şi Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.  Seara, pe scena din Piaţa Mare va fi un spectacol susţinut de mai multe ansambluri din ţară şi străinătate, iar de la ora 21.00 un concert extraordinar oferit de Andreea Voica şi Ansamblul „Timişul”.

Festivalul „Cântecele Munţilor” se va încheia duminică cu spectacole în Muzeul ASTRA şi Piaţa Mare.

 

Ultima oră

Comentariul meu