cinema în parcul sub arini, concert pe acoperiș la mall și drumeții în făgăraș, în wekeend, la sibiu
Sursa: Facebook/ Centrul Creaţiei Junii Sibiu

Filme captivante, petreceri memorabile, drumeții în aer liber și un festival de folclor sunt doar câteva dintre evenimentele organizate în primul weekend al ultimei luni de vară în județul Sibiu. Ștrandurile sunt și ele deschise, în cazul în care doriți să vă răcoriți. 

Primul weekend al lunii august aduce o serie de evenimente la Sibiu. Vă puteți relaxa, spre exemplu, la un film în aer liber, ori vă puteți destinde într-o drumeție în munții Făgăraș sau puteți petrece și asculta muzică bună pe acoperișul mall-ului Promenada Sibiu. Dacă nu aveți deja planuri pentru acest sfârșit de săptămână, iată câteva dintre recomandările propuse de Ora de Sibiu! 

Filme în parcul Sub Arini

Ediția cu numărul cinci a Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 4 – 6 august, în parcul Sub Arini din Sibiu, în zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), sibienii sunt invitați la un cinema în aer liber. Publicul este încurajat de organizatori să vină aici inclusiv la picnic, iar asta fiindcă spațiul permite amplasarea de pături și scaune. În cele trei zile, veți vedea trei filme din genuri diferite: SF, dramă și aventură. DETALII despre eveniment, AICI. 

cinema în parcul sub arini, concert pe acoperiș la mall și drumeții în făgăraș, în wekeend, la sibiu

Ana Coman, concert pe acoperiș

Sibienii sunt așteptați, sâmbătă, 5 august, deasupra orașului, pe terasa verde de la mall-ul Promenada Sibiu, la concertul Anei Coman. Evenimentul începe la ora 19:00, iar accesul este liber, în limita capacității spațiului de desfășurare. 

Festivalul Internațional „Cântecele Munților”

Sibiul vibrează, zilele acestea, prin cântece și dansuri populare din nouă țări, la a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”. În 4, 5 și 6 august sunt programate, în Piața Mare, mega-spectacole. 

Vineri, de la ora 19:00, începe spectacolul susținut de trei generații ale familiei artistice Junii Sibiului. Apoi, de la ora 20:00, publicul e invitat la un concert folcloric extraordinar al cărui protagoniști sunt Fuego și Junii Sibiului, alături de alți zeci de invitați. 

Sâmbătă, de la ora 19:00, călătorim din Europa până în America, alături de ansamblurile „Cununița” – Arad, „Armânamea” – Constanța, „Arcanul” – Suceava, „Achna Forest” – Cipru, „Polytonic Orchestra Katerini” – Grecia, „Svetozar Markovic” – Serbia, „Strămoșeasca” – Republica Moldova, „Monarca de México” – Mexic și „Sonechko” – Ucraina. Seara se încheie pe ritmuri dragi sibienilor, ritmuri din Banat, alături de Andreea Voica și Ansamblul „Timișul”.

cinema în parcul sub arini, concert pe acoperiș la mall și drumeții în făgăraș, în wekeend, la sibiu
Sursa: Facebook/ Centrul Creaţiei Junii Sibiu

Duminică, de la ora 19, reluăm călătoria folclorică prin România și Europa, alături de ansamblurile „Ardealul” – Sibiu „Arcanul” – Fundu Moldovei, „Lublin” – Polonia și „Svetozar Markovic” – Serbia; apoi, Ansamblul „University 2” din Georgia ne familiarizează și cu ritmuri specifice Asiei. În încheierea acestei ediții a festivalului, publicul e invitat să celebreze „Tinerețea”, alături de Oana Bozga-Pintea, Junii Sibiului, „Ceata Junilor”, Orchestra „Tinerețe”, Ilie Medrea, Mirela Mănescu, Bogdan Toma, Virginia Irimuș, Daniel Pop, Ancuța Corlățan, Doriana Talpeș, Tin Vasilescu, Viorel Nicolae Pop, Codruța Rodean, Anda Horoba, Anuța Motofelea, Cătălin Hașa, Narcisa Băleanu, Alexandra Chira, Roberta Selagea, Daria Gâdea, Sînziana Ștefan, Ioana Ștefan, Teodora Martin, Roxana Goia, Maria Beatrice Băndoiu și invitații speciali Ionuț Fulea și Paula Seling.

Petreceri în Cotton Pub

Serile de vară sunt mai frumoase atunci când le petreci în compania prietenilor. Iar pentru nopți de neuitat, alături de ei, poți merge la Cotton Pub, acolo unde muzica va cânta până în zorii zilei. DJ Maverick vine, în 4 și 5 august, la platane și va crea o atmosferă incendiară. Pentru rezervări, sunați la numărul de telefon: 0752 268 866. 

cinema în parcul sub arini, concert pe acoperiș la mall și drumeții în făgăraș, în wekeend, la sibiu
Sursa: Facebook/Cotton Pub

Sportivii, provocați la înot, ciclism și alergare, la Triathlon Challenge

Triathlon Challenge are loc duminică, 6 august, și vine în întâmpinarea sportivilor cu trei probe: Triathlon Olimpic, Sprint Triathlon și Ștafeta Sibiu Triathlon Sibiu Challenge. Peste 350 de sportivi se vor alinia la start, în zona lacului de la Zoo Sibiu. Traseul special pornește din Muzeul Astra și ajunge până la Cisnădioara. 

Descoperă frumusețea munților cu „Anii Drumeției”

Drumeții pot descoperi, în acest weekend, în cadrul Programului Anii Drumeției, frumusețea județul Sibiu, mai exact a Munților Cindrel și Făgăraș, dar și a pitoreștilor sate transilvănene, alături de ghizi experimentați. Sâmbătă, 5 august, are loc un circuit în Munții Cindrel, pe traseul Valea Sadului – drum forestier Juvărț – Vf. Prejba – Poiana Vărețelor – Valea Sadului, ghid fiind Dumitru Troancă. În aceeași zi, este propusă o drumeție în satele Valchid – Nou Săsesc – Copșa Mare, ghid fiind Ioana Pătrășcoiu. Duminică, de asemenea, vă puteți alătura ghidului Ioana într-o drumeție pe Via Transilvanica (Mălâncrav – Criș), dar și ghidului Radu Zaharie, în munții Făgăraș, de la Lacul Călțun spre Vârful Negoiu. 

cinema în parcul sub arini, concert pe acoperiș la mall și drumeții în făgăraș, în wekeend, la sibiu
Sursa foto: Facebook/Anii Drumeției

Weekendul acesta puteți profita de zilele călduroase de vară și la ștrandurile și piscinele din județ. Lacul Binder, aflat în municipiul Sibiu, este deschis și în acest sfârșit de săptămână, iar Lacurile Naturale de la Ocna Sibiului își așteaptă, de altfel, vizitatorii. 

Ultima oră

Comentariul meu