sibianul care a omorât un om și a dormit cu el în casă pe constituției, condamnat la 10 ani închisoare

Sibianul în vârstă de 69 de ani, care și-a omorât prietenul alături de care locuia într-o casă părăsită de pe strada Constituției din Sibiu, a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Bărbatul este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de omor. 

Un bărbat a fost omorât, la începutul lunii martie a acestui an, de către un individ alături de care locuia într-o casă părăsită de pe strada Constituției, în spatele fostului Palat al Copiilor. Bărbatul ucis avea 51 de ani și era om al străzii. De vreo patru ani locuia în respectivul imobil împreună cu cel care i-a luat viața. 

VEZI AICI IMAGINI DIN CASA CRIMEI 

Alarma s-a dat în cursul zilei de 8 martie, atunci când o persoană a sunat la 112 și a anunțat că, în zona intersecției dintre străzile Constituției și Magheru, lângă o casă în paragină, un bărbat inconștient zace pe pământ. Medicii au venit în grabă la fața locului, însă n-au mai putut face nimic pentru el, fiindcă era deja decedat. 

sibianul care a omorât un om și a dormit cu el în casă pe constituției, condamnat la 10 ani închisoare

Omorât cu un ciocan, la beție 

Anchetatorii au stabilit faptul că bărbatul a fost ucis cu sânge rece de către un amic. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 6 martie, în jurul orei 21:00, pe fondul unul conflict spontan. Cei doi s-au luat la ceartă, s-au împins, moment în care agresorul a apucat un ciocan și l-a lovit puternic în cap. „La un moment dat, la locuința respectivă a venit și numitul (n.red.: victima) care era în stare de ebrietate și care a început să îl înjure (n.red.: pe agresor) și să îi solicite să părăsească imobilul. S-a ridicat în picioare în fața lui, ocazie cu care acesta l-a împins cu mâinile în zona pieptului, acest gest iritându-l, motiv pentru care a pus mâna dreapta pe un ciocan care se afla în preajmă și i-a aplicat două lovituri dintre care una în zona capului, respectiv în zona fălcii, și o lovitură în zona coastelor”, se arată în declarația unui martor, publicată pe rejust.ro. 

A dormit cu mortul în casă. După o zi, l-a dezbrăcat și l-a târât afară

Imediat, criminalul l-a așezat pe bărbat în pat și s-a pus să doarmă, de parcă nimic nu s-a întâmplat. Spre dimineață, în casa părăsită a apărut un alt bărbat, „coleg” cu cei doi, care venea de la serviciu. A observat victima întinsă, dar a crezut că doarme. Câteva ore mai târziu, el a părăsit locuința, fără să bănuiască ceva. 

La o zi după crimă, în 7 martie, în jurul orei 21:00, agresorul l-a scos pe bărbatul decedat din casă, l-a întins pe sol și l-a acoperit cu o pătură, astfel încât să nu poată fi observat din stradă. A făcut și curățenie în casă, încercând să se comporte „normal”. 

sibianul care a omorât un om și a dormit cu el în casă pe constituției, condamnat la 10 ani închisoare

Condamnat la 10 ani închisoare

Cadavrul bărbatului a fost găsit în 8 martie, în jurul orei 16:00, de către o persoană care a pătruns, din curiozitate, pe terenul pe care se află casa părăsită. A observat în fața imobilului o pătură așezată peste un obiect și, după ce a ridicat-o, a făcut descoperirea macabră. El a sunat la 112, iar oamenii legii au intervenit. „În timp ce discuta cu dispeceratul, martorul a observat o persoană mai în vârstă, de sex masculin, care purta ochelari, în dreptul geamului imobilului, lucru care l-a speriat și s-a îndepărtat de cadavru. După sosirea organelor de poliție, persoana în vârstă fiind întrebată ce s-a întâmplat, a relatat că luni seara victima a venit acasă, au început să se certe, moment în care a luat un ciocan din casă și a lovit victima în zona feței, determinându-i căderea în pat, unde a fost lăsată până a doua zi când a scos-o din casă”, se arată în rechizitoriu, potrivit rejust.ro. 

Fapta săvârșită de sibian întrunește elementele infracțiunii de omor, pedeapsa prevăzută fiind închisoarea de la 10 la 20 de ani. Instanța a stabilit faptul că inculpatul nu se află la prima incidență cu legea penală, însă antecedentele nu sunt de natură să atragă starea de recidivă. Instanța a luat în calcul și contextul în care a avut loc crima: pe fondul unui conflict spontan, din pricina unei relații tensionate existente și pe fondul consumului de alcool. Pe parcursul procesului penal, inculpatul a colaborat cu organele judiciare și a recunoscut comiterea infracțiunii încă din cursul urmăririi penale. Ulterior, în cursul cercetării judecătorești, acesta a solicitat judecarea cauzei potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii. 

Bărbatul, încarcerat în Penitenciarul Aiud, a fost astfel condamnat, în urmă cu câteva zile, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Sentința nu este definitivă, el putând să facă apel în termen de 10 zile. 

Ultima oră

Comentariul meu