bani lei

ING România are din nou un incident privind plățile cu cardurile, respectiv dublarea plăților. Zeci de mii de clienți s-au trezit cu banii încasați de două ori pentru plăți făcute online.

UPDATE: ING a trimis o precizare: “Vă informăm că în cursul zilei de ieri, 02 august 2023, din motive independente de ING, generate de către o altă bancă acceptatoare de plăți (din România), o parte dintre tranzacțiile efectuate de către clienții ING la terminalele respectivei bănci acceptatoare au fost dublate. Precizăm că am oferit tot suportul clienților noștri afectați. În cursul acestei dimineți, tranzacțiile dublate ale clienților ING au fost corectate. Important: Această situație nu a fost determinată de către ING”.

Robotul băncii le spune oamenilor să aștepte liniștiți să li se returneze banii până mâine, 4 august 2023. Reprezentanții băncii nu au oferit nici un răspuns la această problemă. Problema dublării plăților este una recurentă la ING Bank, la câteva luni, banca fiind confruntată cu aceste dispariții ale banilor din conturile clienților, scrie Economica.net.

ING Bank România are din nou un incident privind plățile cu cardurile, respectiv dublarea plăților. Clienții băncii se plâng că se întâmplă prea des acest fenomen. ”Au fost identificate tranzacții dublate cu cardurile ING fiind vorba de neluare la banca acceptatoare. Vă rugăm să așteptați reglările ce vor fi făcute pe conturile dumneavoastră ce vor fi făcute în cursul zilei de mâine. Ne cerem scuze pentru dificultățile întâmpinate”, răspunde robotul ING Bank dacă ceri explicații pentru dispariția banilor.

”Azi m-am trezit cu sold negativ în contul curent. Nici nu știam că este posibil. Sold: -xxx lei! În extras nu apar plăți necunoscute, nu văd nimic suspect. La ING la relații clienți m-a întâmpinat un mesaj cum că există probleme cu anumite plăți dublate”, se plânge unul dintre clienții ING Bank pentru tranzacții în data de 2 august 2023.

Reprezentanții băncii nu oferă nici un punct de vedere oficial al băncii în această problemă, chiar dacă au fost contactați.

La ultimile incidente de acest gen au fost dublate plățile cu cardurile unui numar de peste 200.000 de clienți ING, iar banca a fost amendată de Auritatea pentru protecția datelor persoanale (ANSPDCP) cu 80.000 de euro, pentru că nu și-a asigurat sistemele IT astfel încât să nu fie posibile dublarea plăților.

Cu toate acestea, dublarea plăților la ING continuă să= se repete de circa doi ani. Unii clienți ING au rămas fără bani pe card, în urma dublării tranzacțiilor, conform reclamațiilor acestora, postate pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu