Începând din acest weekend, sibienii se vor putea plimba pe cea mai nouă pistă de biciclete construită din orașul nostru. Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului și a pistei de bicicletă de acolo a ajuns la final zilele acestea, urmând ca la începutul acestui weekend, constructorul să predea proiectul către municipalitate.
Astfel, primarul Astrid Fodor va prezenta oficial proiectul în fața jurnaliștilor vineri, 4 august, de la ora 18.30, urmând ca la ora 20:30 noua lucrare de infrasturctură a Sibiului să fie deschis publicului larg, se arată într-o comunicare a Primăriei către Ora de Sibiu.
Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, a fost demarat anul trecut în toamnă și a avut ca termen inițial de finalizare a lucrărilor luna februarie a acestui an. Acum, constructorul a terminat lucrările de amenajare atât a malurilor râului, cât și a pistei de bicicletă, în prezent lucrând la ultimele detalii ale podului circular de la confluența râurilor Cibin și Rossbach. Acest pod are o rază de 15 metri și o lățime de cinci metri, dintre care trei metri vor fi dedicați bicicliștilor și ceilalți doi pentru pietoni. Constrcția respectivă este o premieră pentru România și va ajuta la traversarea ambelor râuri peste care este amplasat
Începând din toamna trecută, compania de construcții CON-A, câștigătoarea licitației publice pentru efectuarea acestor lucrări, a configurat și construit o pistă continuă pentru biciclete cu o lungime de 3,6 kilometri, cea mai lungă din Sibiu. Pista de biciclete a fost consolidată cu ziduri de sprijin din palplanşe din PVC sau oţel și au fost amenajate rețelele de scurgere a apelor pluviale și deversare a acestora în râu. De asemenea s-au executat drenuri care dirijează tot către râul Cibin apa pluvială infiltrată în stratul de fundație al pistei de biciclete, iar pe toată lungimea pistei s-au instalat stâlpi cu corpuri de iluminat eficient, tip LED.
Proiectul mai prevedea și plantarea a nu mai puțin de 430 de arbori, 520 de arbuști, 630 plante perene 237 de plante acvatice și însământarea cu iarbă a nu mai puțin de 7500 metri pătrați de taluz.