Pista pentru biciclete de pe malul Cibinului se deschide vineri. Primaria a anunțat oficial de la ce oră
Raul Cibin in reamenajare

Începând din acest weekend, sibienii se vor putea plimba pe cea mai nouă pistă de biciclete construită din orașul nostru. Proiectul de amenajare a malurilor Cibinului și a pistei de bicicletă de acolo a ajuns la final zilele acestea, urmând ca la începutul acestui weekend, constructorul să predea proiectul către municipalitate.

Astfel, primarul Astrid Fodor va prezenta oficial proiectul în fața jurnaliștilor vineri, 4 august, de la ora 18.30, urmând ca la ora 20:30 noua lucrare de infrasturctură a Sibiului să fie deschis publicului larg, se arată într-o comunicare a Primăriei către Ora de Sibiu.

Pista pentru biciclete de pe malul Cibinului se deschide vineri. Primaria a anunțat oficial de la ce oră
Sursa: Facebook/Apostoiu Raul Andrei

Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, a fost demarat anul trecut în toamnă și a avut ca termen inițial de finalizare a lucrărilor luna februarie a acestui an. Acum, constructorul a terminat lucrările de amenajare atât a malurilor râului, cât și a pistei de bicicletă, în prezent lucrând la ultimele detalii ale podului circular de la confluența râurilor Cibin și Rossbach. Acest pod are o rază de 15 metri și o lățime de cinci metri, dintre care trei metri vor fi dedicați bicicliștilor și ceilalți doi pentru pietoni. Constrcția respectivă este o premieră pentru România și va ajuta la traversarea ambelor râuri peste care este amplasat

Pista pentru biciclete de pe malul Cibinului se deschide vineri. Primaria a anunțat oficial de la ce oră

Începând din toamna trecută, compania de construcții CON-A, câștigătoarea licitației publice pentru efectuarea acestor lucrări, a configurat și construit o pistă continuă pentru biciclete cu o lungime de 3,6 kilometri, cea mai lungă din Sibiu. Pista de biciclete a fost consolidată cu ziduri de sprijin din palplanşe din PVC sau oţel și au fost amenajate rețelele de scurgere a apelor pluviale și deversare a acestora în râu. De asemenea s-au executat drenuri care dirijează tot către râul Cibin apa pluvială infiltrată în stratul de fundație al pistei de biciclete, iar pe toată lungimea pistei s-au instalat stâlpi cu corpuri de iluminat eficient, tip LED.

Proiectul mai prevedea și plantarea a nu mai puțin de  430 de arbori, 520 de arbuști, 630 plante perene 237 de plante acvatice și însământarea cu iarbă a nu mai puțin de 7500 metri pătrați de taluz.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. pista lasa mult de dorit ca si calitate. in plus balustrada pusa cu concavitatea spre pista mai „fura” 20cm din latimea si asa mica a pistei si zonei pentru pietoni. daca o facea invers mai castigau un pic de spatiu. apoi lemnul pus ca balustrada este de proasta calitate, ud si incovoiat, inegal finisat si montat cu diferente de nivel si crapaturi… la cat a costat trebuia sa iasa super caliate dar din pacate s-au sifonat bani la greu pentru profitul unora si spaga altora…