gustă răsăritul cu o drumeție. o invitație la explorare cu "anii drumeției". programul lunii august
Sursa foto: Facebook/Anii Drumeției

Luna August sau Gustar a sosit. Razele soarelui încep să scadă în intensitate și ziua începe să se micșoreze. La începutul lunii, soarele răsare la ora 06:03 și apune la ora 20:40. Până la sfârșitul lunii, însă, răsăritul se întârzie până la ora 06:38 și soarele apune mai devreme, la ora 19:53. Aceasta este un semn clar că toamna se apropie încet, însă nu trebuie să ne țină în casă, ci dimpotrivă, să ne îndemne să profităm de zilele călduroase și de frumusețea pe care ne-o etalează natura.

gustă răsăritul cu o drumeție. o invitație la explorare cu "anii drumeției". programul lunii august

Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, a pregătit o listă atractivă de drumeții pentru luna august prin programul „Anii Drumeției”. Scopul acestei inițiative este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului. Descoperă lista drumețiilor din luna august pe site-ul www.aniidrumetiei.ro sau prin intermediul aplicației „Anii Drumeției”, disponibilă în App Store și Play Store.

Drumeții la munte

În săptămânile care urmează, drumeții vor putea descoperi frumusețea Munților Cindrel, Făgăraș și a pitoreștilor sate transilvănene, alături de ghizi experimentați. Câteva dintre traseele propuse includ Valea Sadului – drum forestier Juvărt – Vf. Prejba – Poiana Văretelor – Valea Sadului, cu ghidul Dumitru Troancă sau Bâlea Lac – Vârful Negoiu – retur, sub îndrumarea ghidului Ionel Sorostinean.

Drumeții pentru familii

Pentru familiile aventuroase, există și opțiuni care includ degustări de liquior la Biertan sau o drumeție specială la sărbătoarea tuberozelor, de la Hoghilag la Prod și retur, cu ghidul Dumitru Troancă.

Drumeții de aventură

Dar drumețiile nu sunt limitate doar la munte. Programul include și experiențe cu caiacele și canyoning pe Valea Porumbacului, o activitate captivantă condusă de Ionel Sorostinean.

Și, desigur, pentru cei care nu se tem de înălțimi, propunerile continuă cu o serie de drumeții în Munții Făgăraș, unde participanții vor avea ocazia să cucerească Vârful Negoiu, Vârful Moldoveanu sau să exploreze Circuitul Caldărilor Bâlea și Vânătarea lui Buteanu.

Deci, nu lăsa scăderea treptată a soarelui să te țină în casă. Folosește puținele zile de vară pentru a explora frumusețile naturii din jurul Sibiului și a te bucura de aer curat.

Ultima oră

Comentariul meu