grădinița din cristian, reabilitată energetic cu 2,7 milioane de lei
Captură Google Maps

Grădinița din comuna Cristian, județul Sibiu, va fi renovată și reabilitată energetic printr-o investiție ce depășește 2,7 milioane de lei. 

Primăria din Cristian investește 2,7 milioane de lei în grădinița din comună. Sunt propuse o serie de lucrări pentru eficientizarea energetică a clădirii, dar și pentru renovarea acesteia. Potrivit caietului de sarcini, „corpul nou de clădire va fi alipit cu rost seismic, cu un sistem constructiv de tip cadre spațiale din beton armat”. Se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori, a planșeului peste ultimul nivel și a planșeului peste sol și va fi consolidată fundația. Sistemul de colectare a apelor pluviale va fi înlocuit. Pereții vor fi înveliți cu vată minerală cu o grosime de zece centimetri, peste care se vor aplica tencuieli decorative în cromatica specifică zonei. Porțiunile de tencuială degradate vor fi refăcute. Tâmplăria inestetic din PVC alb se va demonta, iar vitrata nouă va fi realizată din Tâmplarii de lemn stratificat cu sticlă de termopan. „Schema funcțională actuală va fi optimizată și reconfigurată”, potrivit caietului de sarcini. 

Clădirea existentă va fi extinsă cu un spațiu „windfang” la parter care va deservi ca hol de acces. De asemenea, spațiul interior va fi reconfigurat, prin recompartimentări nestructurale și prin modificarea golurilor. „Se vor demola ziduri de 10 cm, ce separă cele două depozite de material didactic, urmând ca zona să fie reconfigurată într-o sală de mese cu grup sanitar independent. Se vor demola pereții de la grupul sanitar curent din demisol. La parter se va reconfigura spațiul pentru recompartimentare, se vor monta noi pereți în vechea sală multifuncțională, se vor muta golurile de ușa ce conectează fosta sală multifuncțională cu cele două săli de grupă dispuse la latura sud-vestică și nord-vestică. Se vor demola pereții din holul de acces și se va recompartimenta cu gips carton”, se arată în caietul de sarcini. 

Se va interveni și asupra pardoselilor. În sălile de clasă se va monta parchet nou, pe scări se va monta gresie antiderapantă rezistentă la trafic intens, iar în holuri și în spațiile umede se va monta gresie. Ușile interioare vor fi înlocuite și vor fi dotate cu sistem de autodeschidere. Instalațiile termice, electrice și sanitare vor fi refăcute.

Ultima oră

Comentariul meu