fc hermannstadt a transferat un român din scoția. ciubotariu a jucat la glasgow rangers

FC Hermannstadt a anunțat miercuri transferul fundașului stânga Kevin Ciubotaru (19 ani), care îl înlocuiește pe Raul Opruț, vândut în Belgia. 

Fundașul stânga Kevin Ciubotaru s-a antrenat și pregătit cu Dinamo București în ultimele săptămâni, inclusiv în cantonamentul din Slovenia. Dinamo a tot tergiversat însă să îi ofere un contract, iar fotbalistul de 19 ani s-a înțeles cu FC Hermannstadt, acolo unde completează posturile de Under 21.

Două cluburi din Europa au intenționat să-l ia pe Ciubotaru în probe, dar FC Hermannstadt s-a angajat că-i va oferi un contract. Care ar fi calitățile sale? ”Viteza, driblingul și rezistența. Mă regăsesc în stilul lui Theo Hernandez de la Milan. Mai trebuie să lucrez însă la piciorul drept și, în special, la tactică și la viziune, pentru că am de învățat foarte multe la aceste capitole” a spus tânărul jucător pentru Playsport.

Născut la Roma din părinți români și reprezentând țara noastră la naționalele de juniori, Ciubotaru nu a mai jucat în  România. A plecat din Italia de copil și s-a școlit în Austria, mai întâi la Rapid Viena, apoi la Admira Wacker. A fost la Parma Primavera, a trecut apoi în Albion, la Kinetic Academy, iar de la începutul lui 2022 a fost la Glasgow Rangers B.

A semnat pentru trei ani

”Bine ai venit, Kevin Ciubotaru!
Kevin este un fundaș stânga în vârstă de 19 ani, care poate evolua și ca mijlocaș stânga. Tânărul s-a născut în Italia, a fost stabilit în Austria și a jucat fotbal în ambele țări, dar și în Scoția. La nivel de copii și juniori, Kevin a evoluat pentru Ciampino (ITA), Rapid Viena, Austria Viena, Admira Wacker, TWL (AUT), Kinetic Academy (ANG) și echipa a doua a celebrului club scoțian Glasgow Rangers. Kevin Ciubotaru a strâns 4 selecții pentru selecționatele României U16 și U15 și a semnat astăzi cu #FCH pentru următoarele 3 sezoane.
Kevin va purta tricoul cu numărul 98, cel lăsat ,,moștenire” de Raul Opruț” este postarea dată publicității miercuri de clubul FC Hermannstadt.
Pentru postul de fundaș stânga, Ciubotaru va concura cu Oroian, jucătorul care a fost folosit de Marius Măldărășanu în meciul din runda trecută, cu UTA.
fc hermannstadt a transferat un român din scoția. ciubotariu a jucat la glasgow rangers

Ultima oră

Comentariul meu