moment emoționant la "cântecele munţilor" datorat ansamblului "sonechko" din ucraina (video)
Ansamblul "Sonechko" din Ucraina, în premieră la Sibiu

O premieră a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” de la Sibiu,  a fost prezenţa ansamblului ucrainean „Sonechko”. Acesta a reuşit să cucerească publicul prin prezentarea tradiţiilor locale, momente de balet, dar mai ales printr-un dans emoţionant în care tinerii artişti au purtat uniforme militare, într-un tribut adus ţării lor.

Cel mai impresionant moment al festivalului a fost oferit de tinerii dansatori, care au urcat pe scena din Piaţa Habermann îmbrăcaţi în soldaţi, într-un gest simbolic pentru conflictul actual din Ucraina, potrivit Agerpres. Coregraful ansamblului, Guzun Mykhailo, a explicat că acest moment reprezintă o declaraţie de forţă şi speranţă pentru Ucraina.

  • moment emoționant la "cântecele munţilor" datorat ansamblului "sonechko" din ucraina (video)
  • moment emoționant la "cântecele munţilor" datorat ansamblului "sonechko" din ucraina (video)

Printre membrii ansamblului se numără şi un tânăr care a luptat pe front şi a suferit amputarea unui picior. Cu ajutorul banilor strânşi de colegii săi prin spectacole, acesta a putut achiziţiona o proteză. În ciuda greutăţilor, dansatorii continuă să zâmbească pe scenă, simbolizând rezistenţa şi speranţa.

Ansamblul „Sonechko” este format din 350 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 4 şi 24 de ani. La festivalul de la Sibiu, au participat 40 de membri. Publicul îi mai poate vedea pe tinerii artişti în spectacolele programate la Sibiu în zilele următoare.

Ansamblul „Sonechko” din Ucraina mai poate fi văzut pe scenele de la Sibiu, joi, de la ora 19,00, pe scena din Piaţa Habermann şi sâmbătă, de la ora 19,00 pe scena din Piaţa Mare din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu