exclusiv alexandru dumbravă după demisia de la primăria sibiu: ”nu mai sunt viceprimar și nici consilier local”

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, și-a depus demisia astăzi, 1 august 2023, după ce recent a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției în fața procurorilor Parchetului European. Acesta ocupa funcția de consilier local și viceprimar al Municipiului Sibiu din 2021, când a fost ales de pe listele Partidului Național Liberal. Informația a fost confirmată în exclusivitate, chiar de Alexandru Dumbravă, pentru Ora de Sibiu.

Contactat de reporterii Ora de Sibiu, acesta a fost foarte rezervat în declarații, menționând că s-a întors deja pe postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia și că, pentru moment, își dorește doar liniște. „Vă pot confirma doar că, începând de astăzi nu mai sunt viceprimar și nici consilier local. Azi a fost prima zi de serviciu la Școala Gimnazială din Roșia, unde m-am întors deja”, a declarat acesta pentru Ora de Sibiu.

După ce săptămâna trecută a recunoscut în fața procurilor europeni frauda cu bani europeni orchestrată înainte de începerea mandatului, pe vremea când ocupa funcția de director al Corpului Didactic Sibiu, acesta a acceptat inclusiv pedepsele aplicate. Procurorii au cerut pentru viceprimarul Sibiului, potrivit comunicatului EPPO, o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare și alte 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Alexandru Dumbravă s-a aflat în concediu până astăzi. Între timp, acesta a depus o cerere de revenire în funcție ca director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care o ocupa din 2021, când a câștigat concursul pentru acest post. Potrivit acestuia, cererea i-a fost acceptată de Inspectoratul Școlar din Sibiu, astfel că astăzi a fost prima zi de lucru a lui Dumbravă în școala pe care a condus-o înainte de a fi ales în Consiliu Local

Raluca Turcan, președinta PNL Sibiu, a fost primul om politic care a confirmat decizia de demisie a lui Dumbravă, în exlusivitate pentru Ora de Sibiu, declarând că acesta își va depune în curând demisia din funcțiile de viceprimar și consilier local.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Poftim! Te-ai găsit să scrii comentarii! Îl cunoști pe omul acesta? Du-te și întreabă-l ce s-a întâmplat cu adevărat și după aceea scrie la adresa profesorilor sau la adresa lui! De parcă ești de pe altă planetă și nu știi cum funcționează anumite lucruri. O temă de gândire!!!

  2. Poftim! Dintr-o functie in alta functie! Dupa ce s-a facut de bafta, se intoarce la scoala! Si ne mai miram ca elevii si parintii nu mai respecta profesorii!