cum au șterpelit doi hoți un telefon din mall la sibiu. s-au schimbat în alte haine ca să își piardă urma

O femeie a șterpelit, fără rușine, un telefon uitat pe un raft într-un magazin de haine din mall-ul Promenada din Sibiu. Ar fi putut să-l predea angajaților ori biroului de informații al centrului comercial sau poliției, însă a preferat să-l bage în buzunar. Ghinionul ei a fost acela că întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar proprietarul a publicat imaginile pe rețelele de socializare. Comunitatea sibiană s-a mobilizat și așa sibianul a aflat cine a furat telefonul. Mai mult, a fost făcut public și modul de operare al femeii, ajutată de soțul ei. 

Un sibian a publicat, pe Facebook, mai multe imagini cu o femeie, însoțită de un copil, care fura telefonul mobil al fiicei lui, uitat pe un raft într-un magazin de haine din mall. „Fiica mea a văzut un maiou pe jos. Și-a pus telefonul pe raft, s-a aplecat să ridice haina, apoi s-a dus la garderobă să probeze niște rochii. Câteva minute mai târziu, și-a dat seama că nu mai are telefonul”, spune bărbatul. 

Omul a cerut ajutorul angajaților magazinului, care i-au pus la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere. Așa au depistat cine a luat telefonul: o femeie, care are undeva la 30 de ani, însoțită de un copil. Aceasta l-a luat cu seninătate de pe raft și l-a băgat în buzunar, după care a plecat. „Femeia cu soțul și copiii erau lângă noi la casa de marcat, dar nu ne-au atras atenția”, mai spune bărbatul. 

Modul de operare a fost și mai surprinzător. În timpul furtului, cei doi soți erau îmbrăcați cu haine de culoare albă. După furt, s-au plimbat puțin prin mall, apoi au mers la baie și s-au schimbat în alte ținute, de culoare neagră, totul pentru a-și pierde urmele. 

Telefonul, recuperat

După ce sibianul a publicat imaginile pe Facebook, o persoană l-a contactat spunându-i că îi recunoaște pe hoți. A reușit să îl contacteze pe soțul femeii și l-a informat că va merge cu filmările la poliție. În acel moment, cei doi i-au spus că, de fapt, au găsit telefonul pe jos și vor să i-l înapoieze. „M-a sunat o doamnă care îl cunoaște pe el și mi-a trimis numărul lui de telefon. Erau împreună când i-am sunat și le-am zis că sun la poliție. Mi-au spus apoi să vin în Ștrand după telefon, că ei l-au găsit și vor să mi-l dea înapoi. Am reușit să îl recuperez”, povestește sibianul. 

Chiar dacă a recuperat telefonul fiicei lui, bărbatul spune că este inadmisibil felul în care s-au comportat cele două persoane. „Au mințit că l-au găsit și mi l-au dat înapoi de frica poliției!”. 

Ultima oră

Comentariul meu