pompierii au stins șase incendii în weekend. în sibiu a luat foc o hală
foto: arhivă

Pompierii militari au lichidat sase incendii în weekend-ul încheiat. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 167 de solicitări, venite pe numărul de urgență 112. Dintre acestea, în 146 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD. Salvatorii au stins șase incendii. 

În aceste zile, pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a șase incendii, dintre care două de autovehicule, două tablouri electrice, unul de vegetație uscată și unul la o hală.

Citește și: Autocar în flăcări pe A1 la Săliște 

Primul incendiu a fost lichidat vineri, în jurul orei 18:30. Pompierii s-au mobilizat pompierii cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, pentru lichidarea unui incendiu la un tablou electric pe strada Constituției din municipiul Sibiu. Incendiul a fost lichidat prompt, iar la fața locului a intervenit și un echipaj electrica. Și în localitatea Tălmaciu, pe strada Emil Cioran, sâmbătă în jurul orei 11:00, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și SVSU Tălmaciu, au intervenit de urgență, întrucât existau degajări de fum la un punct de transformare electric. Pompierii au asigurat măsurile de protecție și securitate la incendiu până la sosirea echipajului tehnic de la electrica.

Apoi, în jurul orei 20:00, pompierii medieșeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație pe raza municipiului Mediaș. În urma incendiului a fost afectată o suprafață de aproximativ 500 mp de teren.

Incendiu la o hală din Turnișor

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 22:00, pe strada George Topârceanu din municipiul Sibiu, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o hală de depozitare. „La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul se manifesta cu ardere mocnită și cu degajări de fum în interiorul halei care a avea o suprafață de aproximativ 30 de mp”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. În urma incendiului au ars materiale depozitate și jucării. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la un cablu electric defect.

Ultima oră

Comentariul meu