foto: skynews.com

Bilanțul victimelor atentatului sinucigaș cu bombă din Pakistan care a vizat un miting electoral al unui cleric pro-taliban a crescut luni la 54 de morți.

Între timp, în Pakistan au loc funeralii, iar guvernul a promis că îi va „vâna” pe cei care s-au aflat în spatele atacului, relatează AP, citat de Mediafax.
Nimeni nu a revendicat atentatul cu bombă, care a rănit, de asemenea, aproape 200 de persoane.
Poliția a declarat că investigația inițială a sugerat că filiala regională a grupării Stat Islamic ar putea fi responsabilă.
Victimele participau la un miting organizat de partidul Jamiat Ulema Islam, condus de clericul și politicianul de linie dură Fazlur Rehman. Acesta nu a participat la miting, organizat sub un cort mare în apropierea unei piețe din Bajur, un district din provincia Khyber Pakhtunkhwa care se învecinează cu Afganistanul.
Cei cu răni ușoare au fost externați din spital, în timp ce răniții în stare critică au fost transportați cu elicopterele armatei în capitala provinciei Peshawar. Bilanțul morților a continuat să crească, deoarece persoanele grav rănite au murit în spital, a declarat medicul Gul Naseeb.
Luni, poliția a înregistrat declarațiile unora dintre răniți la un spital din Khar, cel mai mare oraș din Bajur. Feroz Jamal, ministrul provincial al informațiilor, a declarat că poliția „investighează acest atac sub toate aspectele”.

YouTube video

Atacatorul s-a aruncat în aer la mitingul politic.
Rehman, care a susținut mult timp guvernul taliban din Afganistan, a scăpat de cel puțin două atacuri cu bombă cunoscute în 2011 și 2014.

Ultima oră

Comentariul meu