tursib construiește o parcare pentru autobuze cu peste 6,5 milioane de euro

Tursib a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția unei parcări pentru autobuze, pe strada Monaco din Sibiu, printr-o investiție de peste 6,5 milioane de euro. În noua locație se vor gara peste o sută de autobuze, dintre care 36 electrice, dar și mașinile angajaților companiei de transport public local. 

Tursib vrea să construiască o parcare pentru autobuzele din flota proprie, pe strada Monaco, din municipiul Sibiu. Terenul pe care se va executa viitoare investiție are o suprafață de 3,48 hectare. „Acesta a fost achiziționat în scopul extinderii spațiului de garare/relocare, pentru asigurarea infrastructurii necesare implementării proiectelor aflate în derulare de Primăria Sibiu”, se arată în caietul de sarcini. 

tursib construiește o parcare pentru autobuze cu peste 6,5 milioane de euro

În noua locație ar urma să fie parcate: 20 de autobuze Diesel de 18 metri lungime, 50 de autobuze Diesel de 12 metri lungime, 36 de autobuze electrice de 12 metri lungime și mașinile angajaților. De asemenea, va fi loc și pentru amplasarea a 36 de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice. 

Tursib arată că, odată construită parcarea în respectiv zonă, vor fi semnalate o serie de efecte pozitive, precum: „decongestionarea spațiului de garare din autobaza Turism, mărirea siguranței circulației, fluidizarea circulației, îmbunătățirea mediului prin reducerea noxelor și a poluării sonore, reducerea costurilor cu energia electrică prin producerea de energie verde, un grad mai mare de protecție a autobuzelor prin asigurarea unui spațiu de garare extins și modern”, se mai arată în caietul de sarcini.

Parcarea va avea o suprafață de 18.876 metri pătrați și va fi acoperită. Din terenul de peste 3 hectare, se va ceda o suprafață de 2.015 metri pătrați pentru drumul de acces. „Parcarea acoperită și zonele de rulare vor fi din beton turnat pe pernă de balast compactat și piatră spartă compactată. Acoperirea va fi din stâlpi metalici din oțel zincat cu structură reticulată cu bare rotunde din oțel zincat. Întreaga incintă va fi închisă cu module cu gard de oțel zincat. Incinta va fi prevăzută cu două porți de acces auto”, potrivit datelor din caietul de sarcini. 

tursib construiește o parcare pentru autobuze cu peste 6,5 milioane de euro

Iluminatul va fi natural și artificial, cu lămpi cu neon suspendate. O parte din necesarul de energie se va obține prin panouri solare, amplasate pe acoperișul platformei de garare. 

Durata de realizare a investiției este de 12 luni de la data ordinului de începere a proiectului și a execuției. Valoarea totală a investiției este estimată la 32.124.624,75 lei (peste 6,5 milioane de euro). 

Ultima oră

Comentariul meu