diana mureșan denunță prezența enduriștilor de la red bull romaniacs pe malurile cibinului

Consilierul local Diana Mureșan (USR) a publicat, pe pagina de Facebook, mai multe imagini în care apar câțiva enduriști, ce par a fi participanți la Red Bull Romaniacs, care circulă pe malurile Cibinului. Aceasta consideră că este nevoie de dezbateri pentru a reglementa modul în care să se desfășoare competițiile de profil, astfel încât natura să nu fie afectată. 

diana mureșan denunță prezența enduriștilor de la red bull romaniacs pe malurile cibinului

Diana Mureșan de la USR ia atitudine în cazul evenimentului sportiv Red Bull Romaniacs ce se desfășoară, zilele acestea, în județul Sibiu. Consilierul a semnalat prezența enduriștilor pe malurile Cibinului, spunând că acestea au fost distruse din cauza motocicletelor. „E incredibil! Pe lângă că de ani de zile asistăm la distrugerea potecilor de drumeție din județ, acum constatăm că s-a trecut la distrugerea malului Cibinului”, a scris Diana Mureșan pe Facebook, atașând o serie de imagini. 

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, au avut loc dezbateri pe tema competițiilor sportive motorizate organizate pe raza municipiului. Monica Munteanu (PNL) este cea care a inițiat discuția, spunând că nu este de acord ca Red Bull Romaniacs să aibă loc pe bulevardul Corneliu Coposu, chiar în apropierea Spitalului Județean. De aceeași părere a fost și primarul Astrid Fodor, care a precizat că se lucrează la o analiză, astfel încât sporturile de acest gen, cum sunt Red Bull Romaniacs și Raliul Sibiului, să nu mai aibă loc în zona centrală a orașului. 

Citește și: Fodor nu mai vrea Red Bull Romaniacs și Raliul Sibiului în centrul orașului: „Așa ceva nu se mai poate! Trebuie schimbat obiceiul”

Și consilierul Diana Mureșan (USR) a făcut declarații pe acest subiect. Ea spune că nu este împotriva competițiilor sportive de acest gen, însă își dorește ca reglementările pentru desfășurarea lor să fie mai clare, astfel încât natura să nu fie distrusă. „Din punctul meu de vedere, este nevoie de o dezbatere mai largă pe acest subiect pentru a reglementa, atât la nivel național, cât și la nivel local, evenimentele sportive off-road. M-aș bucura să ajungem să discutăm și să găsim soluții, iar legislația să fie aplicată. Sunt de acord cu ce a declarat Monica Munteanu în ședința de Consiliu Local în ceea ce privește locul de desfășurare a etapei Prolog a acestei competiții, dată fiind apropierea spitalului. Nu sunt împotriva sportului motorizat în natură, consider că este loc suficient pentru toată lumea, atât pentru cei pasionați de acest sport, dar și pentru turiști și drumeți. Este nevoie însă de reglementări clare”, consideră Diana Mureșan. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Diana! e plin Cibinul de fecale, urina si alte deversari. Ar trebui sa te plimbi nitel seara pe malul Cibinului sa simti aroma de cibin.