CSU Sibiu și-a aflat adversarele din grupa de Cupa României

CSU Sibiu și-a aflat sâmbătă adversarele din grupa de Cupa României, unde va juca cu CSM Constanța și nou promovata CS Vâlcea 1924. Turneul va fi organizat la Constanța.

Sezonul 2023/2024 debutează cu meciurile din prima fază a Cupei României, în weekendul 15-17 septembrie.

Pentru un loc în Final 8, trupa antrenată de Tomas Rinkevicius se duela cu CSM Constanța și CS Vâlcea 1924,  în cadrul unui turneu în care fiecare echipă se va duela cu fiecare. Câștigătoarea turneului va avansa în Final 8-ul Cupei României. Principala adversară în grupa de cupă a CSU va fi Constanța, echipă antrenată din această vară de tehnicianul sibian Dan Fleșeriu.

Constanța și-a adjudecat licitația

Pentru organizarea turneului de calificare, Federația a organizat o licitație, la care au participat toate cele trei echipe din grupă. Câștigătoarea licitației a fost Constanța, astfel echipa gazdă va beneficia de o zi de pauză între cele două partide.

În prima fază a cupei, cele 18 echipe din Liga Națională au fost distribuite în 6 grupe, fără capi de serie. Câștigătoarele din fiecare grupă, plus cele mai bune două locuri 2 vor avansa în competiție. Se păstrează formatul Final 8, astfel că echipele care vor trece de prima fază a competiției, ajung direct la turneul final, care va avea loc între 11 -15 februarie 2024.

Echipa lui Tomas Rinkevicius va începe și Liga Națională pe teren propriu, tot împotriva nou-promovatei CS Vâlcea 1924.

GRUPE CUPA ROMÂNIEI:

Grupa A (Pitești): Rapid București, CSM Târgu Jiu, FC Argeș

Grupa B (Oradea): U-BT Cluj, CSM Oradea, Dinamo București

Grupa C (Mureș): CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, CSM Galați

Grupa D (Craiova): SCM Timișoara, SCM U Craiova, Petrolul Ploiești

Grupa E (Brașov): CSO Voluntari, Laguna București, Corona Brașov

Grupa F (Constanța): CSU Sibiu, CSM Constanța, CS Vâlcea 1924

Ultima oră

Comentariul meu