patronul unui restaurant din piața mare acuză primăria de discriminare: „suntem singurii cărora nu li s-a acordat o extindere de terasă”

Administratorul unui restaurant din centrul Sibiului a participat la ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii iulie, care a avut loc joi, 27 iulie. Mai exact, Lungoci acuză Primăria de discriminare după ce nu i-a fost aprobată cererea de extindere a terasei.

Restaurantul Lyra se află pe colț, la intrare din Piața Mare spre pietonala Nicolae Bălcescu. Reprezentanții terasei susțin că sunt neîndreptățiți de Primărie, spunând că sunt singurii care nu pot să își extindă terasa cu șase mese.

„Aduc în fața dumneavoastră din nou situația extinderilor de terase. Sunt reprezentant al unui restaurant din Sibiu, din Piața Mare, singurul restaurant căruia nu i s-a acordat o extindere de terasă. Dacă ați fost în Piața Mare, împreună cu cei de la domeniul public ați văzut că toate restaurantele au câte două mese în fața teraselor. Nouă nu ni s-a aprobat un număr de șase mese, în fața terasei. De asemenea, vreau să spun că am făcut șase cereri la Domeniul Public care mi-au fost respinse nejustificat, nu au motivat din punct de vedere local. Pe această cale solicit să îmi aprobați cele șase mese care sunt lipite de terasa restaurantului”, spune Lungoci, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Reprezentanții terasei cer aprobare pentru extinderea terasei cu șase mese, cu dimensiunea de 70 de centimetri a câte două scaune. „Mi se pare că suntem discriminați, deși și noi suntem plătitori de taxe și impozite în Municipiul Sibiu. Am fost în audiență de șase ori la directorul de la Domeniul Public, o dată la domnul Nistor și mi s-a spus că există un regulament. Mi-a promis că la 1 iulie dispar aceste extinderi de terase și de la restul, ceea ce nu s-a întâmplat. Mi se pare că suntem discriminați, de aceea solicit să luați în vedere și cererea noastră pentru că nu este normal ca doar unii agenți economici să beneficieze și să fie favorizați”, explică Lugoci.

patronul unui restaurant din piața mare acuză primăria de discriminare: „suntem singurii cărora nu li s-a acordat o extindere de terasă”

Răspunsul reprezentanților municipalității

Viceprimarul Sibiului, Corina Bokor, a explicat care sunt criteriile în funcție de care se acordă spațiu pentru extinderea teraselor. Viceprimarul spune că spațiul rămas este gândit astfel încât să permită intervenția mașinilor de salubrizare, intervenții ale Serviciului de Ambulanță sau a pompierilor.

„În momentul în care a izbucnit pandemia, fiind solicitate și impuse restricții la nivel național, pentru a veni în întâmpinarea Horeca s-a făcut o analiză pe toată suprafața centrală, Bălcescu, Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet în vederea analizării posibilității de extindere, tot ca o măsură de ajutor a Horeca, pentru că erau restricții și trebuiau distanțate mesele. Această analiză din teren care a ținut cont să nu fie nici obstrucționată circulația pietonilor, s-a analizat posibilitatea extinderilor la fiecare locație în parte. Atunci spațiul care a rămas disponibil a fost aprobat pentru extindere. Trebuie să păstrăm o distanță pentru a permite intervenția mașinilor de salubritate, intervenții de salvare sau pompier. Acesta a fost argumentul pentru care este posibilă extinderea în anumite zone. Nu este posibil în fața terasei, ci vi s-a dat posibilitatea să vă extindeți pe lateral, fără să ocupați vitrina magazinului pentru că știți că sunt sesizări de la alte magazine pentru că li se obstrucționează vizibilitate”, spune, Corina Bokor, viceprimar al Municipiului Sibiu.

Fodor a cerut să se facă o analiză comparativă a suprafețelor teraselor din centrul Sibiului. „Niciunii nu puteți avea exact aceleași suprafețe, depinde de poziția unde se află restaurantele. Am cerut să se facă o analiză comparativă cu suprafețele teraselor și săptămâna viitoare, marți, o să vă primesc în audiență și discutăm punctual”, spune Primarul Sibiului.

 

Ultima oră

Comentariul meu