exclusiv: adrian bibu, noua propunere de viceprimar al sibiului. „trebuia să ocup această funcție din 2020”

După demisia viceprimarului municipiului Sibiu, Alexandru Dumbravă, care a fost condamnat recent la închisoare cu suspendare într-un dosar cu fonduri europene, scaunul acestuia din interiorul Primăriei Sibiu rămâne liber. Însă nu pentru mult timp, partidele politice aflate în componența Consiliului Local scoțându-și deja oamenii la încălzire pentru ocuparea fotoliului rămas vacant. Potrivit surselor Ora de Sibiu din interiorul Consiliului Local al orașului, cele mai multe șanse le are Adrian Bibu, din partea PNL.

Contactat de reporterii Ora de Sibiu, Adrian Bibu spune deschis că își dorește postul de viceprimar al orașului Sibiu, însă decizia trebuie luată mai întâi în cadrul filialei locale a partidului liberal, ca mai apoi să fie discutată în interiorul alianței cu Forumul Democrat al Germanilor din România. Totodată, acesta și-a anunțat intenția de a candida la fotoliul de primar al Sibiului, pentru următoarea rundă de alegeri locale, care va avea loc anul viitor.

„Eu trebuia să ocup această poziție încă din 2020 și în același timp vizez poziția de primar al Sibiului în 2024. Însă, pentru a decide viitoarea noastră propunere pentru ocuparea fotoliului de viceprimar, va trebui să avem mai întâi consultări în interiorul PNL, mai apoi cu partenerii noștri din FDGR, și abia apoi vom avea o decizie. Președintele filialei municipale este de obicei cel care este propus pentru o astfel de funcție, iar parteneriatul nostru cu FDGR prevede că poziția de viceprimar îi revine PNL-ului. Deci, dacă voi avea în continuare sprijinul colegilor din Partidul Național Liberal și a partenerilor de la FDRG, voi fi onorat să îndeplinesc funcția de viceprimar în restul mandatului actual”, a declarat Adrian Bibu, actual consilier local al Municipiului Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

Decizia este așteptată săptămâna viitoare

Potrivit acestuia, consultările ar urma să se încheie cu un acord politic în câteva zile, astfel încât decizia internă să poată fi propusă spre aprobare Consiliului Local în următoarele ședințe.

„Noi avem un parteneriat la nivelul municipiului Sibiu cu cei de la Forumul Democrat al Germanilor din România, care funcționează foarte bine pe toate planurile, susținându-ne reciproc proiectele. Consultările comune pe acest subiect ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, însă primul pas procedural ar fi demisia efectivă a domnului Alexandru Dumbravă, care momentan este în concediu”, a conchis Adrian Bibu.

Context

Instituția Procurorului European a remis un comunicat de presă un comunicat de presă miercuri, 26 iulie 2023, care anunța că Alexandru Dumbravă, viceprimarul municipiului Sibiu, a semnat recent un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Parchetului European și a recunoscut că a comis fraudă cu bani europeni înainte de începerea mandatului, pe vremea când ocupa funcția de director al Corpului Didactic Sibiu. (DETALII AICI) Acesta a acceptat inclusiv pedepsele aplicate, și anume închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Raluca Turcan, președinta PNL Sibiu, a comentat subiectul și a declarat, în exclusivitate pentru Ora de Sibiu, că în curând, Dumbravă își va depune și demisia din funcțiile de viceprimar și consilier local.

Ultima oră

Comentariul meu