cărţi despre evoluţia artei şi literaturii care îţi aduc bani dacă le vinzi unui anticariat

Literatura pare un izvor nesecat care poate să astâmpere setea tuturor celor care iubesc să citească şi nu lasă să treacă o zi fără să parcurgă cel puţin câteva file. Partea frumoasă a lucrurilor constă în faptul că foarte multe opere literare au un circuit definit, aceeaşi carte ajungând să fie citită de mai mulţi cititori.

cărţi despre evoluţia artei şi literaturii care îţi aduc bani dacă le vinzi unui anticariat

La crearea unui astfel de circuit contribuie şi anticariatelele. CumparCarti.ro, de exemplu, este un anticariat care face achiziţii importante, adresându-se chiar şi acelora care au nevoie de servicii pentru lichidare de bibliotecă – o bibliotecă în care sunt cărţi din domenii diverse, cu cărţi mai noi sau mai vechi, edituri diferite etc. Singura condiţie pusă de anticariat fiind aceea ca volumele de cărţi să se afle în stare bună.

Anticariatul cumpăra cărţi inclusiv din Sibiu

Anticariat care cumpără cărţi din Sibiu şi din toate oraşele importante din ţară, CumparCarti.ro se remarca prin amploarea activităţii şi prin faptul că face achizititii care avantajează clientul: plăteşte corect, se deplasează gratuit la domiciliul acestuia, inclusiv sâmbăta sau duminica, cumpără cărţi din toate domeniile de activitate etc.

Între cărţile pe care le achiziţionează CumparCarti.ro se numără şi acelea care subliniază  evoluția artei și a literaturii. “Odiseea” lui Homer, de exemplu, este o epopee grecească ce relatează povestea întoarcerii lui Ulise acasă după Războiul Troian. Cartea a avut o influență majoră asupra culturii occidentale în istoria literaturii și a artelor, precum și asupra activității istoricilor. Iliada și Odiseea stau la baza societății occidentale. Epopeea lui Ulise a dăinuit de-a lungul istoriei și este citită și astăzi în școli.

“Hamlet” – “După cum știi, este o regulă comună ca tot ceea ce trăiește trebuie să moară, dus de natură în eternitate”. Hamlet și multe dintre celelalte opere ale lui Shakespeare sunt nemuritoare. Piesele sale au revoluționat teatrul european, iar capacitatea dramaturgului de a analiza natura umană continuă să influențeze artiștii contemporani.

De asemenea, între cărţile achiziţionate de anticari se numără şi acelea care aduc criticii societăţii. “Ultima zi a unui condamnat”, de Victor Hugo, ia forma unui jurnal scris de un condamnat la moarte în ultimele 24 de ore din viața sa. Este un veritabil rechizitoriu împotriva abolirii pedepsei cu moartea și, deși lucrarea nu a dus la abolirea pedepsei cu moartea în Franța la momentul publicării sale, rămâne un punct de referință și a contribuit la abolirea acesteia în 1981.

Pe de altă parte, “Le Deuxième sexe” al Simonei de Beauvoir este un eseu existențialist și feminist publicat în două volume. Acesta analizează condiția femeii și declară că nicio femeie nu ar trebui să sufere un destin prestabilit, deoarece emanciparea este posibilă. Cartea a fost tradusă în numeroase limbi și s-a vândut în mai multe milioane de exemplare în întreaga lume. Este un veritabil punct de referință al filosofiei feministe.

Emile Zola a spus odată: “Guvernele suspectează literatura pentru că este o forță care le scapă”. Unele cărți, în virtutea temei sau a forței lor, sunt impenetrabile la trecerea timpului; atemporale, universale.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică