Viceprimarul Alexandru Dumbravă a recunoscut frauda cu bani europeni și e de acord să facă închisoare cu suspendare

Alexandru Dumbravă, viceprimarul Sibiului, a fost acuzat de Parchetul European, cea mai înaltă instituție de cercetare penală din UE, că ar fi folosit documente falsificate pentru a obține fonduri europene. Toate acestea s-ar fi petrecut în perioada în care el era director al Casei Corpului Didactic Sibiu. Dumbravă a semnat recent un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat, totodată, să facă închisoare cu suspendare. 

Alexandru Dumbravă a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii europeni, unde viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis fraudă cu bani europeni înainte de începerea mandatului. 

„Această fraudă de subvenție s-a produs în cadrul a patru proiecte în perioada martie-octombrie 2019, când inculpatul ocupa funcția de director al Corpului Didactic Sibiu. În această perioadă, inculpatul a folosit și prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte către Organismul Intermediar pentru Programul Operațional „Capital Uman” al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi în total circa 700.000 de euro (3.352.307 RON) în finanțare. Întrucât frauda a fost detectată înainte ca suma totală a finanțării să fie distribuită, prejudiciul real a fost limitat la aproximativ 34.500 de euro (164.373 RON)”, se arată într-un comunicat al Parchetului European. 

În prezența avocatului său, Dumbravă a recunoscut că a comis frauda cu bani europeni și a fost de acord cu pedepsele aplicate, și anume închisoare cu suspendare pe o perioadă de trei ani. Viceprimarul va trebui să presteze, totodată, și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile. 

La finalul lunii mai, viceprimarul municipiului Sibiu, Alexandru Dumbravă, făcea primele declarații în urma acuzațiilor apărute în spațiul public în ceea ce privește fraudele cu fonduri europene. El spunea că „Alexandru Dumbrava nu a plecat de la niciun loc de muncă cu vreun euro care nu i se cuvenea sau cu vreun obiect care nu i se cuvenea”. (DETALII AICI

Ultima oră

Comentariul meu