Supoziție bizară în cazul copiilor intoxicați la ștrandul din Avrig. Patronul locației spune că ”au luat virusul de la mare”
Sursa foto: Aqua Club Elatis / Pagina oficială de Facebook

Peste douăzeci de copii veniți în vacanță la Sibiu au fost transportați marți seară la spital după ce au dat semne de toxiinfecție alimentară. Aceștia erau cazați la pensiunea unui ștrand din Avrig.

Copiii ar fi ajuns la cazare, luni seară, după un drum lung cu microbuzul de aproximativ unsprezece ore. Mai exact, peste 30 de copii au venit să petreacă o vacanță la munte, în zona Sibiului, însă lucrurile nu au mers la fel cum au fost plănuite. Marți seara mai mulți elevi le-au spus profesorilor că se simt rău, iar o parte dintre ei au început să verse, ajungând la spital. Conform informațiilor emise de ISU Sibiu, copiii sunt suspecți de toxiinfecție alimentară.

Reprezentatul ștrandului din Avrig, unde copiii au fost cazați și au luat mai multe mese, susține că drumul lung de la Constanța la Sibiu, plimbările pe timpul caniculei și o posibilă prezență a unui virus în organismul copiilor ar fi cauzele, respectiv nu mâncarea de la ștrand.

„În primul rând acești copii au ajuns la noi luni seara după o călătorie de unsprezece ore, cu autobuzul, timp în care unul dintre copii deja vomita. Posibil să fie un enterovirus, care tot circulă acum. La noi au ajuns târziu, epuizați și foarte obosiți. Seara au mâncat pulpe dezosate cu piure și salată. La micul dejun au mâncat șuncă, cașcaval, ouă și alte produse care se mănâncă dimineața după care au plecat să se plimbe la Palatul Brukenthal, la peste 30 de grade. La noi au servit la prânz ciorbă de văcuță și felul doi după care au plecat la echitație unde au mai mâncat și acolo cipsuri”, spune reprezentantul ștrandului din Avrig.

Acesta spune că între orele 16.00 – 17.00 copiii au început să vomite. „Eu cred că au contactat un virus de la mare și și așa este „în floare” în perioada aceasta. Așteptăm rezultatele de la spital. Aseară au venit și cei de la Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu”, adaugă reprezentantul ștrandului.

Reamintim că marți seara 23 de elevi, cazați la o pensiune din Avrig, au ajuns la spital după ce au acuzat stări de rău fiind suspecți de toxiinfecție alimentară,. Citește și: Update Peste douăzeci de copii intoxicați la un ștrand din Avrig si duși la spital de urgență

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică