starea celor 23 de copii aduși la spital de la ștrandul din avrig. doar unul a fost externat
FOTO - arhivă

Peste douăzeci de copii, cazați la o pensiune din Avrig, au fost transportați la spital marți seara cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Din cei 23 de copii ajunși la CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, 22 au rămas în continuare internați.

Starea de sănătate a copiilor ajunși la spital din cauza unei posibile toxiinfecții alimentare este în continuare gravă. Evoluția copiilor este lent favorabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Ioana Mătăcuţă.

Update

Patru copii vor fi externați miercuri, iar restul 18 rămân în continuare internați pe o perioadă de timp, în funcție de evaluările medicale, potrivit DSP Sibiu.

Citește și: Update Peste douăzeci de copii intoxicați la un ștrand din Avrig si duși la spital de urgență

Știre inițială

„Dintre cei 23 de copii care s-au prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, 22 au rămas internați în secția Boli Infecțioase a spitalului. Aceștia s-au prezentat cu simptome care atesta suferință digestivă – greață, vărsături, diaree, unii dintre ei asociind și febra. S-au realizat investigații biologice și se așteaptă rezultatul acestora. Evoluția copiilor este lent favorabilă. Vor continua terapia în regim de spitalizare până când starea acestora și rezultatul analizelor vor permite externarea”, a declarat miercuri, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, dr. Ioana Mătăcuţă.
Reamintim că marți seara mai mulți copii din Avrig au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Peste 20 de minori au acuzat stări de rău după ce au fost la un ștrand din Avrig.

Ultima oră

Comentariul meu