secretul succesului celui mai bogat consilier local din sibiu. ciprian fulea dă ”vina” pe ”pragmatism și determinare”
FOTO: Facebook/ Profil Public

Ciprian Fulea este, potrivit propriei declarații de avere, cel mai bogat consilier local al Municipiului Sibiu. Tânărul penelist, care la 41 de ani este la al doilea mandat în Consiliul Local, se declară un pasionat de sport și afaceri și spune că este un familist convins. Acesta deține 50% din părțile sociale ale unei firme de consultanță în tehnologia informației înființată în 2006 și a primit doar anul trecut, numai din dividendele a trei companii, puțin peste 1,5 milioane de lei.

Spune despre el că a intrat în administrația publică având convingerea că mai mulți oameni de afaceri de succes ar trebui să-și concentreze eforturile în slujba comunităților din care fac parte, iar succesul businessului său vine din pragmatismul și determinarea sa. Aceleași calități pe care vrea să le folosească și în cariera politică.

Pasionat de politică, încă din adolescență

„Sunt un om de acțiune, nu îmi place să stau deoparte și doar să critic. Cochetez cu politica încă din adolescență, fiind foarte interesat de modul în care se iau deciziile cu impact pentru întreaga comunitate.  Dar și de ce pot face eu, cum mă pot implica, astfel încât atunci când sunt aspecte la care să pot aduce un plus din experiența mea, să o pot face. Cred că sunt aproximativ 8 ani de când am intrat în politică”, a declarat Ciprian Fulea pentru Ora de Sibiu

Cea mai recentă declarație de avere postată de acesta pe site-ul Primăriei Sibiu relevă faptul că propietățile imobiliare ale consilierului Fulea au rămas aceleași în ultimul an. Acesta deține în continuare patru terenuri intravilane în Sibiu, dintre care trei sunt împărțite alături de soția sa în proporție de 50% fiecare (1079 m2 – achiziționat în 2020, 1079 m2 – achiziționat în 2021 și 19.81 m2 – achiziționat în 2022) la care se adaugă încă un teren intravilan de 19.60 metri pătrați în Sibiu, deținut de acesta în totalitate din 2014. Mai deține și două apartamente în Sibiu, unul de 66,13 metri cumpărat în 2014 și un alt apartament de 68.59 metri pătrați, cumpărat în 2022.

Ciprian Fulea are și de luat, dar și de dat

Totodată, Fulea deține ceasuri în valoare de 14.000 euro și a acordat două împrumuturi, unul de 22.500 euro către o persoană fizică și alți 13,281 euro acordați cu titlu de împrumut unei societăți comerciale ce administrează un bar din Sibiu. De asemenea, are de rambursat un credit bancar de 173.885 lei, contractat în 2017 și scadent în 2044.

Întrebat de reporterii Ora de Sibiu dacă este mulțumit de rezultatele mandatului său și dacă își mai dorește un nou mandat de consilier local în Primăria Sibiului, Fulea declară că-și analizează activitatea sa politică prin filtrul perfecționismului și evită un răspuns concret.

„Datorită determinării mele, colegii din PNL m-au susținut, iar astăzi sunt consilier local. În ceea ce privește mandatul meu de consilier local, sunt un perfecționist și mereu cred că este loc de mai bine. Așa că, momentan, mă raportez la prezent și la mandatul pe care îl am”, a mai declarat acesta pentru Ora de Sibiu.

Dividende de peste 1.5 milioane de lei, în 2022

Declarația sa de avere mai specifică faptul că anul trecut a fost unul extrem de profitabil pentru acesta, încasând nu mai puțin de 1.509.727 lei din dividendele acrodate către acesta de 3 companii, la care se adaugă 19.642 câștigați din poziția de director economic al companiei SC INCORSO CONSULT SRL și alți 13.391 lei, prin indemnizația de consilier local al Municipiului Sibiu.

Deși Fulea figurează în acționariatul unei singure firme, acesta a încasat anul trecut dividende din partea a trei companii. Potrivit unor experți fiscali consultați de Ora de Sibiu, acest lucru se poate explica fie printr-o greșeală de încadrare a veniturilor la momentul completării declarației de avere, fie prin faptul că Ciprian Fulea a fost desemnat beneficiarul real a celorlalte două firme, statut ce îi permite neimplicarea în acționariatul lor.

Întrebat de reporterii Ora de Sibiu despre cele trei companii care i-au plătit acestuia dividende anul trecut, Ciprian Fulea ne-a declarat „În general mă raportez la trecut doar pentru a trage învățăminte, iar în ceea ce privește acționariatul sunt asociat egal la una dintre firmele la care faceți referire.”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. celelalte 2 firme de la care a primit dividente sunt bani de mita pe fata (ca doar asta in Romania asa numita „consultanta”…