medalie de bronz pentru medieșeanca alexandra hudea la olimpiada de tineret
Atleta legitimată la CSS Mediaș, Alexandra Hudea a adus prima delegație a României la Festivalul Olimpic de Tineret din Slovenia. 
În prima zi a întrecerilor atletice din cadrul FOTE, desfășurate pe stadionul din Maribor, Alexandra Hudea (CSȘ Mediaș și Atletic Club „Mica Romă” Blaj) a cucerit bronzul în proba de 3000 metri. O performanță importantă pentru atletismul sibian, mai ales că sportiva a terminat cursa cu timpul 9:32.21, cel mai bun timp din carieră.
Sportiva din Mediaș este antrenată de  Vasile Ibășfălean și a avut o primă parte de sezon excelent la competițiile indoor, cu titluri de campioană la tineret și vicecampioană la seniori în proba la 500 de metri, dar și bronz la seniori în proba de 1.500 de metri.
Primarul din Mediaș, Gheorghe Roman a felicitat sportiva pe pagina sa de facebook și a anunțat că își dorește pentru ea o recompensă. ”La întoarcerea acasă le voi propune colegilor mei să găsim o varianta pentru a o recompensa și financiar” a anunțat edilul din Mediaș.
Ținta este Olimpiada
Sportiva este calificată și la Campionatul European U20 din Israel din acest an. ”Una dintre dorințele mele este participarea la Olimpiadă, obiectiv greu de îndeplinit dar nu imposibil. Prcatic de 10 ani atletismul, m-am îndrăgosit de acest sport încă după primele competiții la care am participat. Pot spune că lucrez foarte bine cu domnul profesor Ibășfălean deoarece mă cunoaște foarte bine după atâția ani, am mare încredere în el și sper că vom aduce încă multe medalii la Mediaș. Sunt mulțumită de colaborarea cu doamna profesoară Cristina Man, de care am fost susținută de câte ori am avut nevoie” a declarat atleta Alexandra Hudea.
medalie de bronz pentru medieșeanca alexandra hudea la olimpiada de tineret

Ultima oră

Comentariul meu