bilanțul activității danielei cîmpean pe anul trecut. președinta cj ”plusează” pe viitorul spital al sibiului

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a publicat recent pe site-ul instituției pe care o conduce raportul de activitate al acesteia pentru anul 2022. Potrivit documentului publicat, toate proiectele majore de infrastructură coordonate de Consiliul Județean au înregistrat progrese notabile anul trecut, 2022 fiind un an dedicat dezvoltării comunității. Cîmpean laudă echipa pe care o coordonează și mulțumește Consiliului Județean Sibiu și cetățenilor activi implicați în comunitate pentru rezultatele obținute.

„Dragi sibieni, dragi colegi, Județul Sibiu sănătos, solidar, conectat, verde și administrat performant după model european sunt câteva dintre domeniile asupra cărora ne-am concentrat și în 2022 pentru dezvoltarea comunităților noastre. Am implementat și dezvoltat proiecte în spatele cărora stă munca unei întregi echipe dedicate obiectivelor de a avea o infrastructură mai bună, un județ mai verde, comunități sustenabile, și în general, bunăstare”, a notat Daniela Câmpean în introducerea raportului.

Principalele proiecte ale CJ au avansat în 2022

Documentul menționează că în privința noului Spital Județean a fost finalizat proiectul tehnic de execuție, în prezent fiind derulată procedura de achiziție pentru contractarea lucrărilor de execuție și echipare medicală a noii unități spitalicești ce urmează să fie construită în Sibiu. De asemenea, potrivit documentului, pentru o mai bună transparență, a fost decisă utilizarea unui sistem digital care va permite urmărirea în timp real a lucrărilor executate și verificarea situațiilor de lucrări pentru conformitate cu realitatea din teren, se menționează în raport.

bilanțul activității danielei cîmpean pe anul trecut. președinta cj ”plusează” pe viitorul spital al sibiului

Referitor la  „Varianta Ocolitoare Sibiu Sud”, raportul de activitate al președintelui CJ Sibiu menționează că pe parcursul anului precedent a fost elaborat studiul de fezabilitate necesar proiectului. Tot anul trecut a fost întocmită o analiză multicriterială a proiectului, dar și avizarea de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) a mai multor culoare de expropriere din zona vizată. În prezent sunt programate consultări publice în localitățile prin care proiectul va trece.

Și Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din Sibiu a făcut progrese anul trecut, potrivit raportului citat. Astfel, „au fost finalizate Studiul de Fezabilitate, Analiza cost-beneficiu si analiza instituțională pentru obiectivul <Investiții Complementare Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Sibiu>”, se arată în document. Pentru anul 2023, Județul Sibiu urmează să depună spre finanțare în cadrul POIM, Axa Prioritară 3 „Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, trei cereri de finanțare nerambursabile.

În privința Aeroportului Internațional din Sibiu, raportul de activitate al președintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, menționează faptul că, după semnarea în luna iunie 2022 a contractului de finanțare și cel de proiectare, anul trecut a adus și demararea lucrărilor, care se mențin în grafic la mijlocul anului 2023.

Terminalul care este așteptat să fie gata în decembrie 2023, va avea o suprafață construită de 22.400 m.p., cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, șase filtre de securitate, șapte automate pentru self check-in, zece ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, șapte porți de îmbarcare, precum și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.

În ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră și de transport a județului Sibiu, raportul menționează finalizarea lucrărilor de modernizare pentru 3 drumuri județene, dar și construirea sau reabilitarea a cinci poduri din județ. Și infrastructura de sănătate a județului a cunoscut un progres în 2022 când, prin eforturile Consiliului Județean, au fost finalizate lucrările de modernizare, extindere și dotare a mai multor secții din cele trei spitale administrate de Consiliul Județean Sibiu. (Unitatea de Primiri Urgențe și Secția Clinică de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu, Pavilionul 2 și cel administrativ al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu și eficientizarea energetică a Pavilionului IV al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.)

Anul 2022 a reprezentat pentru infrastructura educațională a județului Sibiu un bun prilej pentru renovarea, consolidarea sau modernizarea a nu mai puțin de 10 școli, centre școlare sau centre de plasament din mai multe localități din județ.

casă destinată reinserției sociale pentru personalene defavorizate, construită de consiliul județean sibiu
Casă destinată reinserției sociale pentru personalene defavorizate, construită de Consiliul Județean Sibiu

Mai multe oportunități pentru organizatorii de evenimente

De asemenea, raportul de activitate citat precizează că în cursul anului 2022 au fost lansate patru linii de finanțare pentru organizatorii de evenimente din Sibiu, respectiv Agenda Culturală și pentru dezvoltarea comunității  (103 proiecte depuse – 82 proiecte eligibile și propuse spre finanțare – 77 proiecte derulate),  Agenda pentru tineret (16 proiecte depuse, aprobate și derulate), Agenda educațională (8 proiecte depuse și aprobate spre finanțare pentru școli din mediul rural și urban mic din județul Sibiu, – 7 proiecte derulate) și respectiv Agenda Sportivă (37 de proiecte depuse pentru sport de performanță – 28 de proiecte selectate și propuse spre finanțare – 20 de proiecte derulate). Pentru toate cele 4 agende ale CJS a fost alocată suma de 2.75 milioane de lei pentru anul 2022. Din totalul de 190 de proiecte depuse, au fost acordate finanțări pentru un număr total de 158 de proiecte, din care s-au derulat 144.

Programul Consiliului Județean Sibiu pentru promovarea turismului în regiune, „Anii Drumeției” a cunoscut și el, potrivit documentului citat, un avans notabil în 2022. Astfel, începând cu finalul anului 2022, județul Sibiu „se bucură de o infrastructură de drumeție la standardele țărilor cu tradiție în această sferă, cuprinzând peste 550 de kilometri de trasee reamenajate și extinse în Masivele Cindrel și Făgăraș”. Anii 2021 și 2022 au însemnat organizarea a 190 de drumeții ghidate, care au adus aproape de natura și de cultura locală peste 4000 de participanți, adulți și copii deopotrivă. Totodată, anul trecut au fost organizate trei Târguri și o Gală a Ecoturismului cu scopul dea promova operatorii sibieni din turism, iar programul Anii Drumeției a devenit relevant în mediul online prin crearea unei aplicații de ghidaj și a unui portal pentru informare și programare a drumețiilor.

Activitatea Danielei Cîmpean pe plan european

Anul 2022 i-a adus Danielei Cîmpean statutul de membru al Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentând România în adunarea liderilor locali și regionali din Uniunea Europeană. În cadrul acestei organizații, președinta Coniliului Județean Sibiu face parte din Comisia pentru Resurse Naturale (NAT) și Comisia pentru Politică Economică (ECON), fiind totodată numită și Raportor al Comitetului European al Regiunilor pentru Avizul pe tema „Spațiul European al Datelor privind Sănătatea (EHDS). Spațiul European al Datelor privind Sănătatea presupune crearea unui cadru comun de guvernanță la nivel european pentru utilizarea datelor electronice privind sănătatea în beneficiul pacientului și în sprijinul dezvoltării cercetării în domeniul medical și al elaborării de politici publice în sănătate publică.

bilanțul activității danielei cîmpean pe anul trecut. președinta cj ”plusează” pe viitorul spital al sibiului

În final, raportul de activitate al Președintelui Consiliului Județean Sibiu mai menționează că instituția pe care o conduce s-a întrunit în cadrul a 27 ședințe, dintre care: 12 ședințe ordinare, 2 ședințe extraordinare și 13 ședințe extraordinare convocate de îndată. De-a lungul anului trecut au fost adoptate 357 hotărâri de Consiliu Județean Sibiu, dintre care 324 au fost inițiate de Președintele Consiliului Județean Sibiu și au fost emise 565 de dispoziții.

Ultima oră

Comentariul meu