bani de la guvern pentru elevii de zece la evaluarea națională și bacalaureat

Elevii din România cu medii de zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat ar putea fi premiați de către Guvern. Ministrul Edudcației propune un proiect de hotărâre prin care elevii de clasa a VIII-a să primească 2.000 de lei, iar cei de-a XII-a ar putea să primească 5.000 de lei.

„Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei, relatează Observatornews.

Potrivit Notei de fundamentare a actului suspus dezbaterii publice, „identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii”.

„Materializarea unui astfel de demers se înscrie pe linia programelor dezvoltate de ME pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar şi este în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în document.

Ultima oră

Comentariul meu