aeroporul din sibiu pierde teren în fața celui din brașov. pasageri mai mulți, zboruri mai puține

La doar o lună de la inaugurarea oficială, Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov începe să îi ia fața celui din Sibiu. Potrivit Asociației Aeroporturilor din România, cele două aeroporturi au ajuns să aibă un număr egal de curse regulate. Nu pentru mult timp, însă, pentru că cei din Brașov vor să mai adauge câteva curse cât de curând, în timp ce aeroportul din Sibiu ureamză să rămână fără cursa de București.

Cu toate acestea, numărul pasagerilor care au ajuns sau au plecat de pe Aeroportul Internațional din Sibiu în ultima lună este mai mare decât cel din Brașov. Astfel, în luna mai, Aeroportul Sibiu a fost folosit de 44.645 de pasageri, în timp ce Aeroportul din Braov a înregistrat un flux de aproximativ 10.000 de călători în prima lună de la inaugurare.

Ambele aeroporturi au 12 curse regulate. Pentru moment…

Companiile aeriene care operează zboruri de pe aeroporul din Sibiu au programate curse regulate către București, Memmingen, Dortmund, Munchen, Viena, Londra, Karlsruhe Baden-Baden și Nurnberg, la care se adaugă zborurile charter operate de companiile Animawigs și HiSky, către Creta, Skiathos, Monastir și Antalya. Pe de cealaltă parte, Aeroportul Internațional din Brașov are programate curse regulate către Roma, Barcelona, Munchen, Bruxelles, București, Valencia, Londra, Stuttgart, Nurnberg, și Madrid. Acestora li se adaugă zboruri de tip charter către Antalya și Heraklion.

De curând, operatorul aerian Air Connect a anunțat că va renunța la cursele din Sibiu către București.

Ultima oră

Comentariul meu