scările de la podul gării intră în reparații în august după doi ani de așteptare

Scările de la Podul Gării, care coboară pe strada Dorobanți, se află într-o stare avansată de degradare. Sibienii care frecventează zona respectivă trebuie să fie foarte atenți având în vedere că o mare parte dintre plăcile de gresie sunt sparte.

Un cititor a sesizat starea deplorabilă a scărilor de la Podul Gării care coboară pe strada Dorobanți. Treptele sunt sparte și pot fi periculoase pentru persoanele care frecventează scările respective.

scările de la podul gării intră în reparații în august după doi ani de așteptare

Potrivit imaginilor trimise de cititor, gresia care acoperă treptele scării s-a spart sau a fost spartă în mai multe locuri. Aceste condiții nu doar că reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor, dar dezvăluie și starea precară a infrastructurii publice de la Podul Gării.

scările de la podul gării intră în reparații în august după doi ani de așteptare

„Scările vor fi reparate în luna august”

Primăria Sibiu transmite că scările de la Podul Gării vor fi reparate în luna august, când plăcile de gresie vor fi înlocuite. „Aceste scări vor fi reparate în luna august, prin înlocuirea plăcilor de gresie degradate. Scările sunt prevăzute a fi modernizate în cadrul proiectului de reabilitare a Podului Gării, inițiat deja de Primăria Sibiu. Au fost realizate studiul DALI și proiectul tehnic, urmând contractarea execuției lucrărilor”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Podul Gării va intra complet în lucru anul viitor, atunci când strada Viitorului va fi finalizată. „Lucrările la Podul Gării trebuie să fie corelate cu investiția în curs de pe strada Viitorului, podul fiind o rută ocolitoare pentru sibienii care locuiesc în cartierele Reșița și Gușterița. Astfel, Podul Gării este programat să intre în lucru anul viitor, când strada Viitorului, tronsonul dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, va fi redeschis circulației”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Citește și: Podul Gării intră în reparații – Costă aproape nouă milioane de lei

 

Ultima oră

Comentariul meu