Parcul Industrial din Agnita intră pe ultima sută de metri

Primăria Orașului Agnita a semnat contractul pentru obținerea titlului de ”Parc Industrial”, constituirea și operarea societății administrator și promovarea Parcului Industrial Agnita, aceasta reprezentând ultima etapă necesară operaționalizării investiției. 

În cadrul contractului, cu o durată de 12 luni, se vor realiza următoarele obiective: 

  • constituirea societății administrator, inclusiv website de promovare și semnarea contractului de administrare cu proprietarul parcului industrial;
  • Obținerea titlului de parc;
  • Crearea de către societatea administrator a pachetului de strategii, regulamente și contracte juridice, care reglementează funcționarea Parcului Industrial Agnita;
  • Promovarea Parcului Industrial Agnita în vederea atragerii rezidenților. 

Imediat după obținerea titlului de parc industrial, investitorii vor beneficia de următoarele facilități: 

  • scutirea de la plata impozitului pe teren și pe clădirile situate în perimetrul parcului industrial;
  • scutirea de la plata unor taxe locale pentru eliberarea de avize, certificate și autorizații; 
  • alte scutiri aprobate de Consiliul Local Agnita, ce vor fi stabilite ulterior.

De asemenea, investitorii interesați vor putea să colaboreze și sub forma companiilor mixte, astfel încât o parte cât mai însemnată din valoarea adăugată să rămână comunității locale. În acest sens, administratorului parcului industrial va sprijini companiile rezidente în obținerea de finanțări nerambursabile, ajutoare de stat, credite bancare sau surse alternative de finanțare, specifice domeniilor de activitate ale rezidenților.

Parcul Industrial Agnita, în cifre

Parcul Industrial va avea o suprafață totală de 140.000 mp și va fi destinat ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate si moderne, a căror activități sunt preponderent de producție și servicii, fiind un parc industrial public de tip greenfield. 

De asemenea, se are în vedere transferul tehnologic, în special de la firmele ce folosesc tehnologii de vârf, prin crearea de societăți mixte (joint ventures) și înființarea de vehicule investiționale dedicate (Special Purpose Vehicles). 

”Agnita va deveni un pol economic în Nordul Județului. Am identificat cele mai bune soluții și parcurgem pașii necesari în această direcție, în acest moment intrăm în ultima etapă de avizare necesară deschiderii Parcului Industrial, care va revigora și va dezvolta durabil economia locală și regională, va crește nivelul de trai, prin atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă în orașul nostru. Intenționăm ca, până la sfârșitul mandatului, să inaugurăm această investiție”, a declarat Schiau-Gull Alin-Ciprian, primarul orașului Agnita. 

Prin înființarea acestui parc industrial, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri regional și local, se urmărește – creșterea atractivității regiunii ca locație pentru investiții în activități economice, efectul pozitiv de antrenare în economie, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine, precum și atragerea de noi resurse la bugetul local.

Parcul Industrial din Agnita intră pe ultima sută de metri

Ultima oră

Comentariul meu