dabo doner nu se închide. dan paștiu: ”vizăm modernizarea lanțului, nu închiderea lui” - mai multe fonduri de investiții interesate să investească

După intrarea în insolvență a companiei care operează lanțul sibian de restaurante de tip fast food Dabo Doner  (DETALII AICI), propietarul Dan Paștiu anunță că mai multe fonduri internaționale de investiții sunt interesate de preluarea unui pachet minoritar de acțiuni. Cu datorii de peste 10 milioane de lei, firma Dabo Internațional, operatoarea lanțului de restaurante fast food din Sibiu Dabo Doner, caută o gură de aer și anunță că salvarea acesteia poate veni din partea unor fonduri de investiții sau a unor investitori privați, care și-au arătat deja interesul pentru o astfel de tranzacție.

„Cea mai mare problemă a companiei noastre a fost blocarea conturilor din partea Ministerului de Finanțe. Nu mai puteam plăti salariile, așa că, după ce ne-a fost respins planul de restructurare prin concordatul preventiv, am cerut Tribunalului din Sibiu admiterea deschiderii procedurii de insolvență. Nu avem intenția să închidem restaurantele, ba din contră, căutăm surse alternative de venit. Astfel, am decis vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni ale lanțului de restaurante, iar în acest moment suntem în discuții destul de avansate cu mai mulți investitori interesați”, a declarat Dan Paștiu pentru Ora de Sibiu

Mai multe oferte pentru un pachet minoritar de acțiuni

Potrivit afaceristului sibian, până în acest moment  au fost purtate discuții cu trei fonduri de investiții, dar și cu câțiva investitori privați. „Am discutat cu reprezentanții unor fonduri de investiții din Marea Britanie, Finlanda și Germania, care și-au arătat disponibilitatea de a cumpăra un pachet minoritar de acțiuni. În plus, am mai primit unele oferte din partea unor oameni de afaceri din zona arabă și Liban. În următoarea perioadă vom analiza ofertele și vom vedea care dintre ele este cea care ne poate ajuta cel mai mut. Pentru moment, știm sigur că vrem să păstrăm acționariatul majoritar românesc, așa că vorbim de vinderea unui pachet de 40-45 la sută din totalul părților sociale ale Dabo Internațional”, a mai declarat acesta.

Potrivit afaceristului sibian, banii pe care acesta ar urma să-i încaseze în urma unei astfel de tranzacții, vor fi destinați stingerii unor creanțe, dar și pentru modernizarea restaurantelor actuale și lansarea de produse noi, care să ajute la revitalizarea brandul local.

Ultima oră

Comentariul meu