asfaltul de pe aleea celebrităților decopertat din nou. primăria pune plăci de granit (foto video)

Aleea Celebrităților din Parcul Cetății a suferit modificări în luna iunie, înainte de Festivalul Internațional de Teatru. Mai exact, a fost turnat asfalt care, recent, a fost decopertat pentru că urmează să ie montate plăci de granit.

Asfaltul turnat în luna iunie în continuarea Aleii Celebrităților a fost o lucrare provizorie, realizată special pentru perioada Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în condițiile în care plăcile de granit comandate tocmai din străinătate nu au ajuns la timp. La momentul în care a fost turnat asfaltul, consilierul local USR Ioan Pleșciuc a făcut remarci usturătoare la adresa conducerii locale.

„Pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății nu erau destule spații pentru stelele de anul acesta, așa că s-au mai făcut. Cam la grabă și fără pregătirea necesară, așa e și rezultatul. Bucata nouă de alee făcută acum e mai îngustă decât cea existentă (are lățimea de 264 cm față de 314 cm existent, deci lipsesc 50 centimetri fix – atât le-o fi ajuns materialul)”, se arăta în postarea consilierului local, Pleșciuc.

asfaltul de pe aleea celebrităților decopertat din nou. primăria pune plăci de granit (foto video)
Sursa foto: Facebook/Plesciuc Ioan

Acesta remarcase și faptul că restul aleii până la Cazarma 90 a fost asfaltată fără borduri, cu marginile strâmbe care au „mușcat” din zona verde, fiind mai lată decât Aleea Celebrităților.

YouTube video

Se pun plăci de granit în locul asfaltului

Asfaltarea rapidă a fost doar o lucrare provizorie până când materialele comandate au ajuns. Plăcile de granit au fost livrate la sfârșitul lunii iulie, la Sibiu, prin urmare asfaltul turnat rapid înainte de FITS a fost decopertat de muncitori. În curând, urmează să fie montate plăcile, comandate din străinătate, marți, 25 iulie, fiind luate măsurători.

asfaltul de pe aleea celebrităților decopertat din nou. primăria pune plăci de granit (foto video) asfaltul de pe aleea celebrităților decopertat din nou. primăria pune plăci de granit (foto video)

„Pentru a extinde Aleea Celebrităților a fost necesară aprovizionarea aceluiași material pentru pavare utilizat pentru restul zonei în 2013, fiind vorba de granit de dimensiuni și grosime speciale, disponibil doar prin import. În acest sens pavajul special a fost comandat și plătit în urmă cu mai multe luni, însă materialele necesare nu au sosit în timp util pentru Festivalul Internațional de Teatru.

asfaltul de pe aleea celebrităților decopertat din nou. primăria pune plăci de granit (foto video)

Astfel, pentru a asigura minime condiții pentru traficul pietonal precum și condițiile pentru desfășurarea unor evenimente ale Festivalului, extinderea Aleei a fost amenajată provizoriu. Materialele – plăcile de granit- au sosit săptămâna trecută în Sibiu astfel că am început lucrările de reamenajare a acestei porțiuni a Aleei, în acord estetic cu cea existentă”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu