acțiune de alungare a viperelor după apariția lor pe traseele de drumeție din păltiniș

Viperele și-au făcut apariția anul acesta în zona Păltiniș. Salvamontiștii sibieni le sugerează turiștilor să fie atenți pe traseele de drumeție pe care le parcurg.

În stațiunea Păltiniș viperele și-au făcut simțită prezența. Primăria Sibiu a intervenit cu substanțe pentru a le alunga din zonele aglomerate, inclusiv din stațiile de autobuz. „Viperele au apărut în zona Păltiniș. Primăria Sibiu ne-a solicitat informații despre prezența lor și au și intervenit cu substanțe pentru a înlătura viperele din zonele mai aglomerate, precum stațiile de autobuz, traseele mai frecventate de drumeții ce țin de UAT Sibiu”, spune Dan Popescu, director Salvamont Sibiu.

Viperele au fost, de asemenea, văzute în Munții Făgăraș și în Munții Cindrel. „Turiștii trebuie să aibă grijă, și să încerce să nu se așeze în zone unde este un buștean sau o piatră mai mare pentru că ele se pot afla acolo. Cei care vor să campeze cu cortul trebuie să verifice atent  înainte și după plecare să nu fie vreo viperă în rucsac sau sub cort”, îi sfătuiește salvamontistul sibian pe turiști.

Până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri de mușcătură de viperă, în zona Sibiului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Daca tot vreti sa fiti interesanti, macar aratati imagini reale cu vipera comuna sau vipera cu corn..ar fi bine sa informati, nu sa dezinformati..