patru bărbați, prinși băuți la volan în weekend pe șoselele din sibiu
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au depistat, în weekend, mai multe persoane băute pe șoselele din județul Sibiu. Unii dintre ei nu aveau nici permis de conducere. Oamenii legii au deschis dosare de cercetare penală.

Spre exemplu, în 21 iulie, în jurul orei 00:15, pe raza localității Târnava, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Tot în 21 iulie, în jurul orei 07:00, în Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Olt. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza celor constatate, la nivelul secției de poliție amintite, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Spre seară, în jurul orei 23:45, în localitatea Tălmăcel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit un ATV condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 22 de ani. Polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, din verificările efectuate, s-a stabilit că vehiculul în cauză este neînmatriculat sau neînregistrat. La nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În noaptea de 22 spre 23 iulie, în jurul orei 00:30, pe raza localității Cârța, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 45 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La nivelul secției de poliție amintite, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu