foto spectatori atacați cu ouă la festivalul culturii arabe din sibiu. martor: “unul s-a spart în capul cuiva”
Sursa foto: Facebook/ Mihai Rusu

La cea de-a doua ediție a Festivalului Culturii Arabe, care a avut loc în perioada 20-23 iulie, mai multe persoane au aruncat cu ouă în timpul petrecerii stradale cu muzică tehno-orientală desfășurată la cafeneaua de lângă Pasajul Scărilor.

Participanți ai festivalului, artiști, Dj și interpreți de muzică orientală au fost loviți cu ouă în timpul concertului de muzică arăbească, de sâmbătă, desfășurat la terasa Flow Cafe. Ouăle ar fi fost aruncate de la terasa Cafe Wien, unul dintre ele lovind o artista siriană care susținea atelierul de henna. „Unul dintre ele a aterizat pe platanele DJ-ului, altul s-a spart în capul cuiva, iar celălalt a căzut pe caldarâm”, spune Mihai Rusu într-o postare pe facebook.

foto spectatori atacați cu ouă la festivalul culturii arabe din sibiu. martor: “unul s-a spart în capul cuiva”
Sursa foto/Facebook: Mihai Rusu

„Se putea și mai rău: slănină afumată, capete de porc sau, mai elitist, rude de salam de Sibiu. Ouăle sunt, totuși, „halal”. Însă nu și aruncate într-o comunitate de refugiați și imigranți trecuți prin război și suferințe, care încearcă să își găsească locul în societatea românească. Ouăle sparte în Festivalul Culturii Arabe sunt expresia elitismului „haram” al aristocrației culturale din Sibiu. Dacă nu cumva ale xenofobiei, rasismului și intoleranței românești”, adaugă acesta în postarea sa.

Organizatoarea Festivalului Culturii Arabe, Fawzia Rehejeh, se arată șocată de gestul persoanelor care au aruncat cu ouă și urmează să revină cu un răspuns oficial.

„Deocamdată nu suntem siguri nici cine a aruncat acele ouă, nici de ce a făcut acest gest. Vreau să cred că e vorba doar de faptul că i-am deranjat cu zgomotul muzicii. Oricum e un gest extrem de vulgar și inacceptabil. Totuși, sper că nu a fost motivat de alte motive, ce țin de rasism sau ură împotriva arabilor. Acest lucru ar fi cu atât mai grav și de-a dreptul îngrijorător pentru întreaga comunitate locală a Sibiului”, spune Fawzia.

Citește răspunsul complet aici: Organizatorii Festivalului Culturii Arabe din Sibiu după atacul cu ouă: ”Un gest extrem de vulgar și inacceptabil”

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu