FOTO Aproape 8.000 de vizitatori la Olimpiada ”Meștesuguri artistice tradiționale” de la Sibiu

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a (co)organizat& găzduit evenimentul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Ediția a XXVI-a, în perioada 19-24 iulie. În acest interval, muzeul a înregistrat 7495 de vizitatori. 

Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Ediția a XXVI-a a avut 220 de participanți, însemnând 150 elevi înscriși în concurs, 7 elevi în afara concursului; profesori coordonatori și însoțitori, invitați din Republica Moldova (raioanele Răuțel, Călărași și Dondușeni), Republica Bulgaria; Mexic), voluntari și foști olimpici.

Au fost, așadar, trei țări participante: România, Republica Moldova, Republica Bulgaria, Mexic, iar din țara noastră 28 de județe reprezentate în cadrul concursului. Județul Sibiu a fost reprezentat de 15 de elevi de la 11 unități de învățământ din Avrig, Săliște, Cisnădie și Sibiu.

Toți elevii au fost premiați cu diplome oferite de organizatori (Muzeul ASTRA și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu) și cu premii constând în materiale de promovare, produse de birotică și dulciuri oferite de sponsorii Olimpiadei: FLARO PROD S.A., EURO NET S.R.L., S.C. MOARA CIBIN (BOROMIR și FELELEACUL).

Premii speciale:

  1. Au fost oferite 7 premii speciale constând în suma de 500 de lei fiecare oferite de :
  • Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu (www.vatra-mcp.ro) a acordat 5 premii speciale pentru picture (GIUGLEA ROBERTA BIANCA, jud. Brăila), sculptură (RĂILEANU ȘTEFAN, jud. Cluj), ceramică (STĂNCULEȚU MARIA CRISTINA, jud. Olt), țesătură (PETRESCU IOANA ELENA, jud. Argeș) și originalitate (CADAR CRISTIAN, jud. Maramureș)
  • Asociația OST Cultural Events a acordat 2 premii speciale: RADU IONUȚ DANIEL, jud. Argeș; ARION-PURCARIU MIHAI GABRIEL, jud. Hunedoara);
  1. DECATHLON Sibiu a acordat 6 premii speciale constând în 3 trotinete și 3 ghizdane
  2. Premiile I au fost recompensate cu 50 de vouchere oferite de ARIA SIBIU.
  3. Anul acesta s-a acordat și un premiu special pentru cea mai frumoasă și convingătoare prezentare în cadrul concursului a unui grup participant. Premiul în valoare de 300 de lei a fost oferit de domnul profesor Ioan Adrian David-Coman de la Avrig, jud. Sibiu și el fost olimpic.

Ediția a XXVI-a a Olimpiadei a însemnat pe lângă consursul de meșteșuguri:

  • vernisarea, prezentarea și participarea la expoziții (Simbol și splendoare. Xilogravuri inspirate din motive ancestrale ale cămășilor pădurenești; Cămașa. Eleganța veșmântului; Ilie Moise. 75 de ani în 75 de artefacte),
  • concerte (Classics for Fun, Asociația Elite Art Club UNESCO)
  • momente folclorice (Palatul Copiilor Sibiu și olimpici din cadrul Olimpiadei)
  • o premiere care ne încântă cuparadă portului tradițional
  • workshop-uri interactive: de apicultură, cartonerie mexicană, pictură pe pânză, cusut, împletit brățări, confecționat brățări din mărgele, împâslit, xilogravură
  • activități de mobilitate urbană și reciclare constând într-un treasure hunt, o activitate de aerobic și reciclarea deșeurilor zilnice.

La final de concurs juriul prezidat de domnul prof. univ. dr. Ilie Moise a acordat acordat 47 de premii I.

Ultima oră

Comentariul meu