Au fost încheiate licitațiile prin care vor fi asigurate proiectarea și execuția a cinci poduri pentru care Consiliul Județean Sibiu a contractat finanțări nerambursabile prin Programul „Anghel Saligny”.
Podurile se află într-o stare avansată de degradare, unele fiind realizate din fier și lemn, nemaiputând să ofere participanților la trafic siguranță în utilizare.
Prin investiția derulată de Consiliul Județean Sibiu, podurile vor avea structuri din oțel și beton, inclusiv trotuare și balustrade pentru pietoni.
Asocierea de firme condusă de Prodial SRL Sibiu, formată din Pod – Proiect SRL și Total NSA AG Construct, a câștigat contractele de proiectare și execuție lucrări pentru trei poduri amplasate astfel:
- DJ 104E (km. 3) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 3.464.148,93 lei, fără TVA;
- DJ 105H Arpașu de Sus, la valoarea de 4.381.035,38 lei, fără TVA;
- În centrul localității Sadu, la valoarea de 4.270.398,47 lei, fara TVA.
Alte două poduri vor fi proiectate și construite de asocierea Dacia Faber SRL (leader) și Cadsil SRL, ambele din Cluj:
- DJ 104F, între Săcădate și Nou Român, la valoarea de 6.228.955,64 lei, fără TVA;
- DJ 104E (km. 4) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 1.170.532,00 lei, fără TVA.
„Demarăm noi investiții în infrastructura județeană de transport, modernizarea și creșterea gradului de confort și siguranță al conducătorilor auto sau pietonilor fiind prioritare. Valoarea cumulată a celor cinci poduri depășește 19,5 milioane de lei, sumă care, la prima vedere, poate fi mică, însă beneficiile directe asupra comunităților pe care le deservesc sunt foarte mari”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Potrivit documentației de licitație, prestatorii au obligația de a realiza proiectele tehnice în maximum 4 luni, în timp ce lucrările de construire au termene de execuție cuprinse între 12 și 18 luni.