Cât câștigă din meditații profesorii din Sibiu. Mai puțin de patru sute și-au declarat veniturile
foto: arhivă

Veniturile profesorilor, obținute prin meditații, au crescut în ultimii trei ani, arată o statistică a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Brașov. În județul Sibiu, mai puțin de 400 dintre dascăli și-au declarat veniturile anul trecut, valoarea totală a acestora fiind de peste 4,8 milioane de lei. 

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Braşov a înregistrat, prin administrațiile județene, în ultimii trei ani, o creștere a veniturilor obținute din meditații. 

În anul 2020 – un an pandemic – Sibiul a fost județul cu cel mai ridicat număr de persoane care și-au declarat veniturile, și anume 328 de declarații cu o valoare totală de 2.707.008 lei. Anul următorul, numărul profesorilor care și-au declarat veniturile obținute prin meditații a crescut la 343, iar venitul net total a fost de 3.385.083 lei. Anul trecut, 388 de dascăli și-au declarat veniturile din meditații, acestea fiind de 4.853.285 lei. 

DGRFP Brașov arată că în județul Sibiu s-a înregistrat, în ultimii trei ani, o creștere cuprinsă între 70% și 80% a veniturilor anuale declarate din meditații. 

Ultima oră

Comentariul meu