căruță lovită de o mașină la ruja. șoferul și căruțașul erau băuți
foto: arhivă

O căruță nesemnalizată a fost lovită de o mașină în Ruja. Atât șoferul, cât și căruțașul, consumaseră băuturi alcoolice. Ambii au acum dosar penal. 

În 23 iulie, în jurul orei 22:45, pe raza localității Ruja, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 143A, un bărbat în vârstă de 39 de ani a acroșat o căruță nesemnalizată, condusă din sens opus de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Bârghiș. Evenimentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a conducătorului atelajului și a pasagerului din atelaj, un bărbat în vârstă de 31 de ani, tot din Bârghiș, ambii fiind transportați la spital.

Imediat după producerea evenimentului, șoferul autoturismului și-a continuat deplasarea 100 de metri, după care a întors și a revenit la locul producerii, oprind autoturismul la o distanță de aproximativ 20 de metri de atelaj.

„Testarea alcoolscopică a celor doi conducători a indicat, în cazul șoferului autoturismului, un rezultat de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul căruțașului, un rezultat de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu