primăria plătește 1,2 milioane lei pe exproprieri pentru reabilitarea străzilor bruxelles și varșovia – ”campioană”, o sibiancă ce ia peste 320.000 de lei

Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei Sibiu a publicat planurile de amplasament ale imobilelor care urmează să fie expropriate în vederea realizării obiectivelor de investiíi ce vizează reabilitare Străzilor Bruxelles și Varșovia din zona industrială de Vest a orașului. De asemenea, au fost publicate și lista proprietarilor care urmează să fie despăgubiți și sumele pe care aceștia le vor primi.

Potrivit documentelor publicate, pentru reabilitarea străzii Bruxelles este nevoie de exproprierea a 11 posesori de terenuri din zonă, de la care Primăria Sibiului va cumpăra un total de 8270.17 metri pătrați. Aceștia vor primi 131.66 lei pentru fiecare metru pătrat cedat autorităților, iar cel mai mult va încasa o persoană fizică – 324.410,24 de lei – pentru cei 2464 de metri ce urmează a fi expropriați.

Totalul despăgubirilor acordate de municipalitate pentru reabilitarea străzii Bruxelles este de 1.088.850,28 de lei. La această suprafață se vor adăuga alte 4 loturi deținute de municipalitate ,cu titlu de domeniu public, însumând o suprafață totală de 5.895,83 metri.

Metrul pătrat aproape dublu, pe strada Varșovia

În ceea ce privește reabilitarea străzii Varșovia, Serviciul de Patrimoniu al Primăriei Sibiu a transmis că este necesară o singură expropriere, de 479 metri pătrați, pentru care se vor plăti către o persoană juridică un total de 116.986,17 lei, adică 244,23 lei pentru fiecare metru pătrat cedat municpalității.

Ultima oră

Comentariul meu