merită să-ți iei o tastatură pentru gaming?

Gamingul este un hobby interesant, care poate fi practicat și cu cea mai ieftină tastatură, dar dacă vrei să-ți duci jocul la următorul nivel, merită să investești într-o tastatură concepută doar pentru jucători.

O tastatură pentru gaming merită dacă are caracteristicile adecvate, cum ar fi comutatoare mecanice, rotire a tastelor N și o conexiune prin cablu.

Cele mai multe dintre caracteristicile suplimentare care vin cu o tastatură pentru jocuri nu te fac mai bun în joc, dar pot fi utile și merită. Aprofundează puțin acest subiect și află ce caracteristici fac ca o tastatură specială să merite.

Ce este o tastatură pentru gaming?

Sigur te întrebi ce diferențiază o tastatură pentru jocuri de o tastatură normală. Răspunsul sincer este doar un cuvânt, marketing. Există mai multe companii mari, cum ar fi Razer, Corsair și Logitech, care produc tastaturi special pentru jocuri, dar vrei să știi un secret? Orice tastatură poate funcționa excelent pentru jocuri. Deși există câteva funcții care pot optimiza experiența de joc, este important să știi că nu trebuie să cumperi o tastatură pentru jocuri doar pentru că ești gamer.

Producătorii de tastaturi pentru jocuri vor lua, de obicei, o tastatură cu aspect normal, vor adăuga un praf de RGB, poate un font nou pe taste și apoi o vor vinde la un preț ridicat. Pentru că acum vând o tastatură specială. În loc să cumperio tastatură doar pentru că arată grozav, stai câteva minute pentru a explora caracteristicile și a decide dacă acestea îți vor îmbunătăți experiența data viitoare când mergi la un maraton de jocuri.

Orice tastatură (inclusiv cea pe care o utilizezi acum) poate fi bună pentru jocuri, dar există unele tastaturi făcute în scopul jocurilor. Nu toate aceste tastaturi pentru jocuri sunt proaste, de fapt, multe sunt destul de drăguțe. Scopul acestui articol este să te ajute să alegi o tastatură care bifează toate casetele pentru a-ți îmbunătăți experiența de joc.

De ce caracteristici ai nevoie pentru o tastatură de gaming?

Dacă ești pasionat de iluminatul RGB, din păcate, află că cele 50 de efecte de iluminare specializate diferite nu te fac de fapt mai bun la jocurile video. Există doar câteva funcții care te pot face mai competitiv și mai rapid în joc.

Multe funcții pot face jocul plăcut, dar uită-te cu strictețe la caracteristicile care te pot face mai competitiv. Aspectele care pot îmbunătăți timpul de răspuns, pot îmbunătăți fiabilitatea și pot face jocul să se simtă cu adevărat consistent sunt ceea ce va face de fapt diferența atunci când vine vorba de a depăși concurența.

Există două elemente principale, pe care le găsești analizate mai jos, pentru a-ți crește nivelul competitiv:

  1. Tastaturile mecanice și
  2. Tastaturile cu o conexiune prin cablu.

Când vine vorba de o tastatură de gaming, mecanica este mai bună!

Dacă ești în căutarea unei tastaturi pentru jocuri, trebuie neapărat să îți iei o tastatură cu butoane mecanice. A juca jocuri pe o tastatură cu butoane de cauciuc este unul dintre cele mai mari dezavantaje pe care ți le poți oferi în timpul jocului. Acționarea tastelor moale și inconsecventă este un mare inamic atunci când trebuie să apeși mai multe taste în succesiune rapidă și să le acționezi pe toate exact atunci când ai nevoie de ele.

O tastatură mecanică va veni cu un comutator dedicat sub fiecare tastă, care este total independent de comutatoarele învecinate. Aceasta înseamnă că fiecare apăsare a tastei va fi fiabilă și consecventă. În plus, comutatoarele de pe o tastatură mecanică trec prin teste riguroase de temperatură și teste de durabilitate, așa că știi că butoanele vor funcționa ani de zile înainte de a se rupe.

Pentru referință, sunt modele care vor dura 100 de milioane de apăsări de taste. Nu se știe, de fapt, cât de mult înseamnă asta ca durată de viață a tastaturii, dar un articol precum acesta este scris din mai puțin de 20000 de apăsări de taste distribuite pe 80 de taste. Asta înseamnă aproximativ 0,02% din drum până la atingerea numărului de tastări la care va ceda o tastatură mecanică.

Pentru o îmbunătățire uriașă a gameplay-ului, ai nevoie doar de o tastatură mecanică. Există zeci de beneficii, inclusiv durabilitate ridicată, apăsări consistente de taste, experiență de tastare mai bună și multe altele pe care le vei descoperi pe parcurs.

Nu utiliza un accesoriu wireless pentru jocuri

Cel mai mare mod în care te poți autosabota atunci când joci este utilizarea unei tastaturi de gaming fără fir. Chiar dacă este un sfat de bun simț, te-ar surprinde cât de multă diferență face un fir. O conexiune fără fir este cu 80 de milisecunde mai lentă decât o conexiune prin cablu. Este enorm, mulți oameni s-ar lupta din răsputeri pentru un avantaj de 2 milisecunde în joc.

Acest aspect este valabil și în cazul unui mouse pentru gaming. Dacă îl pui pe un mousepad de gaming, atunci experiența este completă și poți câștiga liniștit fiecare rundă.

 

Ultima oră

Comentariul meu