fc hermannstadt, depunctată pentru datorii de 1349 de lei către unirea bascov - sibienii și-au luat acum măsuri de precauție

Din rapoartele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență, reiese că sezonul trecut, FC  Hermannstadt a pierdut 6 din cele 9 puncte de penalizare pentru niște datorii minore. E vorba de 47.389 lei, circa 9.600 de euro!

Ofițerul de monitorizare al FRF a apreciat la data de 13 decembrie 2022 că FC Hermannstadt mai avea obligații restante, la termenul limită de 30 noiembrie, către AS Unirea Bascov în sumă de 1.349 lei, către salariați 46.040 lei și către bugetul de stat.  Astfel, pentru fiecare sumă restantă s-a aplicat o penalitate de 3 puncte, în total 9 puncte. Sumele către Unirea Bascov și către salariați erau unele mici, care nu puteau ridica probleme unui club de Superliga, însă clubul a susținut că nu putea face plăți la acel moment, în care aștepta aprobarea noului plan de reorganizare.

Împrumut de 400.000 euro

Pentru a nu mai păți ca în sezonul trecut, când a fost penalizată cu 9 puncte, FC Hermannstadt a făcut un împrumut financiar de circa 400.000 euro, garantând cu drepturile tv. Aflat în insolvență, FC Hermannstadt a apelat la un împrumut de 2.000.000 lei, pentru a nu mai avea nicio datorie neachitată la data de 15 iulie,

În documentele depuse la Tribunalul Sibiu, administratorul judiciar al AFC Hermannstadt menționează că suma respectivă este strict necesară pentru plata obligațiilor bugetare.

Pentru a fi mai convingător în fața judecătorului sindic, clubul a detaliat: ”În vederea evitării monitorizării clubului efectuată anual de către Federația Română de Fotbal și a evitării depunctării viitoare a clubului, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent, când am fost depunctați cu 9 puncte, suntem obligați ca la data de 15 iulie să nu avem nicio obligație financiară neachitată”.

Dani Coman: ”Nu avem probleme cu monitorizarea”

Cei de la FC Hermannstadt au susținut la vremea respectivă că sumele respective reprezentau, de fapt, rata din vechiul plan de reorganizare scadentă la 30 septembrie 2022, plan modificat la data de 23 septembrie, dar care nu era aprobat.

„N-a fost vorba că nu s-a vrut să se facă acele plăți, ci pur și simplu, clubul nu a putut face plăți o perioadă, până s-a aprobat modificarea planului de reorganizare. Acum suntem bine, nu avem probleme cu monitorizarea de la 15 iulie, am plătit la bugetul de stat. Miercuri seară am depus dosarul  la Federație” a declarat la GSP președintele Dani Coman.

Sibienii au atacat aatunci decizia la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor FRF, care, potrivit administratorului judiciar, a respins apelul pe motivul că la data de 30 noiembrie 2022 modificarea planului nu era confirmată. FC Hermannstadt a făcut apel și la TAS,  dar și acesta a fost respins. A urmat o perioadă cu jocuri slabe pentru echipa lui Marius Măldărășanu, care a terminat sezonul pe locul 11.

Clubul de pe malul Cibinului se află în insolvență din 30 septembrie 2021, iar planul de reorganizare modificat este valabil până în 2025.

fc hermannstadt, depunctată pentru datorii de 1349 de lei către unirea bascov - sibienii și-au luat acum măsuri de precauție

Ultima oră

Comentariul meu