csc 1599 șelimbăr debutează în liga 2 în deplasare, cu metaloglobus - nu pot juca în etapa a doua pe stadionul municipal

CSC 1599 Șelimbăr va debuta în noul sezon al Ligii 2 în deplasare, pe 5 august, cu Metaloglobus București.

Federația Română de Fotbal a organizat joi, tragerea la sorți pentru stabilirea programului jocurilor din Liga 2 , sezonul 2023-2024. Evenimentul a avut loc la Casa Fotbalului și i-a avut ca gazde pe Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, și Mihai Andrieș, reprezentant ai Departamentului Competiții al FRF. În prima etapă, pe 5 august, echipa lui Claudiu Niculescu va juca în deplasare, cu Metaloglobus București. Clubul sibian a făcut cerere să dispute cinci jocuri de pe teren propriu pe Stadionul Municipal, dar programul echipei din runda a doua se suprapune  cu cel al meciurilor de acasă ale formației de Liga 1, FC Hermannstadt. Astfel, cel mai probabil, ”călăreții roșii” vor merge în alt oraș pentru primul joc acasă de Liga 2. Directorul Cornel Stănilă ceruse la Federație ca echipa să joace pe teren propriu în prima etapă, dar solicitarea a fost respinsă. Stadionul din Șelimbăr ar urma să fie finalizat în luna octombrie.

Startul se dă pe 5 august

Noul sezon de Liga 2 este programat să înceapă pe 5 august, însă nu este exclus să debute mai devreme cu o zi sau două, în funcție de cum decid deținătorii de drepturi tv să programeze meciurile pe care le vor televiza.

Prima fază a Ligii 2 este compusă din sezonul regular, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape. Primele șase echipe merg în play-off, cu punctajul total, iar cele 14 echipe de play-out vor fi împărțite în două grupe. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii. Participantele din fiecare grupă de play-out vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă. Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7.

Program Liga 2, etapa 1, 5 august: 

FK Miercurea Ciuc – Concordia Chiajna
FC Brașov / Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa
Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamţ
CSM Reşiţa – Unirea Slobozia
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Campionii FC Argeş
CS Mioveni – Gloria Buzău
CS Tunari – CSM Slatina
Chindia Târgovişte – CSA Steaua
Metaloglobus București – CSC 1599 Şelimbăr
Unirea Dej – CSM Alexandria

csc 1599 șelimbăr debutează în liga 2 în deplasare, cu metaloglobus - nu pot juca în etapa a doua pe stadionul municipal

Ultima oră

Comentariul meu