locuitorii din cartierul arhitecților cer reguli de circulație pentru bicicliști ca pe calea dumbrăvii - să nu mai coboare la fiecare intersecție

Pista de biciclete din cartierul Arhitecților este întreruptă de cel puțin 27 de ori de câte o trecere de pietoni. Bicicliștii s-au arătat nemulțumiți de acest aspect de aproape un an, însă nici până în ziua de azi nu s-a schimbat nimic. Astfel, localnicii cartierului din Cisnădie au realizat o petiție către poliția rutieră din Sibiu.

Zilele trecute, pe un grup de facebook a fost publicat răspunsul poliției rutiere din Sibiu referitor la problema pistei de biciclete din cartierul Arhitecților. Astfel, reprezentanții poliției rutiere Sibiu au verificat zona și au depistat faptul că „este necesară completarea semnalizării rutiere pe sectorul de drum din cartierul Arhitecților, unde pista de bicicliști este marcată la intrarea dinspre Sibiu, fără a exista indicatoare de sfârșit a acesteia; fiind fragmentată prin marcaj pietonal anterior căreia este indicată circulația pe pistele de biciclete cu autorul unei săgeți direcționale”.

Răspunsul Poliției Sibiu se termină cu modul în care trebuie circulat cu bicicleta în zona respectivă. „Se interzice conducătorului de bicicletă și trotinetă să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică, după caz”.

Localnicii cartierului se arată revoltați pentru că, în continuare, vor trebui să coboare de pe biciclete de peste 20 de ori până când se vor lua măsurile.

locuitorii din cartierul arhitecților cer reguli de circulație pentru bicicliști ca pe calea dumbrăvii - să nu mai coboare la fiecare intersecție

Bicicliștii din cartierul Arhitecților își doresc ca aceleași reguli de circulație care se aplică pe pista de biciclete de pe Calea Dumbrăvii, unde nu ești nevoit să cobori de pe bicicletă la fiecare trecere de pietoni, să se aplice și în cartierul Arhitecților.

Locuitorii cartierului vor să înainteze o altă petiție, de data aceasta către Consiliul Județean Sibiu. „În continuare, petiție la CJ Sibiu pentru refacerea marcajelor în dreptul trecerilor pentru pietoni, asemănător cu pista de biciclete de pe Calea Dumbrăvii”, spune un localnic din cartierul Arhitecților pe grupul unde a apărut discuția.

Citește și: VIDEO – Pista pentru biciclete din Cartierul Arhitecților, coșmarul cicliștilor – ”Trebuie să cobori de pe bicicletă de cel puțin 27 de ori”

 

Ultima oră

Comentariul meu