Angajații primăriei Sibiu au tăiat marți mai mulți copaci pe strada Hochmeister. Locuitorii s-au arătat nemulțumiți de această inițiativă, însă Primăria Sibiu vrea să clarifice că această măsură a fost luată pe baza unor evaluări efectuate cu tomograful pentru arbori care a arătat că acei copaci reprezentau un pericol public.
Anul trecut, a fost achiziționat un tomograf sonic pentru arbori care îi identifică pe cei „bolnavi”. După o evaluare de rutină, s-a observat că cinci arbori de pe strada Hochmeister erau putreziți și uscați în interior.
„Ca regulă, recoltarea unor arbori din oraș se face doar după verificarea prealabilă a stării de sănătate a acestora, inclusiv cu tomograful pentru arbori, achiziționat anul trecut de Primăria Sibiu.
Acesta este și cazul celor 5 arbori de pe str. Hochmeister. În urma evaluării efectuate în teren, vizual și cu tomograful sonic, s-a constatat că aceștia sunt în stare avansată de degradare, prezentând putregai la colet și în structura trunchiului, gol în trunchi, uscăciune și scoarță desprinsă. În imaginile atașate preluate din programul tomografului culoarea albastră reprezintă golurile din trunchi, nuanțele de roz și verde reprezintă lemnul putred, iar nuanțele de maro/portocaliu – lemnul sănătos, foarte puțin ca proporție”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
În toamna aceasta vor fi plantați alți copaci în locul celor tăiați. „Mai mult, echipa de teren include și specialiști din cadrul Asociației de Arboricultură din România, personal certificat internațional, pe care Serviciul Parcuri și Zone Verzi îi consultă în activitatea din teren. Prin urmare, recoltarea acestor arbori a fost necesară pentru siguranța trecătorilor. În toamna acestui an, atunci când este perioada optimă pentru plantări, acești arbori vor fi înlocuiți cu tei tineri și sănătoși, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.